Nyűgözd le a családot egy szuper meggyes-kókuszos tortával! Klasszikus párosítás, garantált siker, boldog ünnepelt és asztaltársaság :-)
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzéssel örömet okozol nekünk.
Hozzávalók:
1 db 20 cm-es tortához:
Kókuszos tészták:
3 db tojás
3 ek hideg víz
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
60 g finomliszt
60 g kókuszreszelék
6 g sütőpor
Meggy krém:
200 g magozott meggy (mi fagyasztott meggyel dolgoztunk)
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
20 g étkezési keményítő
1 dl kókusztej
2 db lapzselatin
Kókuszos krém:
3 dl kókusztej
20 g vaníliás cukor
40 g cukor
1 tk vanília aroma
3 db lapzselatin
20 g kókuszreszelék
125 g mascarpone
2 dl habtejszín, habbá verve
Díszítés:
2 dl habtejszín, habbá verve
50 g kókuszreszelék
alkalomhoz illő csokoládé díszek, macaron
Elkészítés:
1. A tésztákhoz a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A kókuszreszeléket, a liszttel és a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel kikavarjuk, majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat. A masszát két egyenlő részre mérjük és egyenként 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük a tésztákat. Hagyjuk kihűlni.
2. Közben elkészítjük a meggy krémet. Ehhez a meggyet a kétféle cukorral és a vanília aromával felolvasztjuk, turmixoljuk és felfőzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt kikavarjuk a kókusztejben és a meggyhez öntjük. Kavargatva sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felpuhult, kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, időnként átkavarva.
3. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejhez adjuk a kétféle cukrot és az aromát. Addig főzzük amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felpuhult, kinyomkodott zselatinokat. A mascarponéhoz öntjük és alaposan összekeverjük, majd jöhet hozzá a kókuszreszelék is. Ha langyosra hűlt beleforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt.
4. Összeállítjuk a tortát. Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük (lehetőség szerint használjunk forgatható tortaállványt) és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A meggy krém felét a tésztára simítjuk, majd ráöntjük a mousse felét. Rövid időre, kb. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, hogy a mousse egy picit meghúzzon. Ezután folytatjuk a torta felépítését. Következik a második tésztalap amire a meggy krém másik fele kerül. Erre öntjük a maradék mousset és hűtőben kb. 3 órát dermesztjük.
5. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A torta oldalát körbe kenjük felvert tejszínnel és kókuszreszelékkel panírozzuk. A maradék felvert habot csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Alkalomhoz illő csokoládé díszekkel, macaronnal dekoráljuk. A torta tetejét középen megszórjuk kókuszreszelékkel.