Ha szeretitek a csokoládét, akkor ajánljuk ezt a mennyei belgacsokis tortát. 😉A tonkababos kesudióropogós különleges ízt, és állagot kölcsönöz neki. Az enyhén keserű belga csokoládéhoz jól passzol a savanykás  erdeigyümölcszselé keverék málnából, eperből, és piros ribizliből. 🙂 Az édes fehér csokoládé mousse tökéletesen ellensúlyozza kesernyés, és savanykás ízeket!

Frissítettük a csokoládés erdei gyümölcsös torta receptünket, hogy a siker még garantáltabb legyen. :)

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók

24 cm-es torta

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

3 db tojás

80 g lisz (BL55)

40 g Holland kakaópor

120 g kristálycukor

6 g sütőpor

3 evőkanál víz

A tonkababos kesudió ropogós:

60 g pörkölt, sótlan kesudió

60 g fehér csokoládé

30 g ostya (pl. fagyi tölcsér vagy kukorica pehely)

Reszelt tonkabab 

A belgacsokis réteg:

2 db tojássárgája

3 dl tej /3, 2%-os/

40 g  Belga Csokoládés pudingpor

50 g belga csokoládé

50 g cukor

10 g vaníliás cukor

1 csipet só

Reszelt tonkabab

2 dl habtejszín, lágy habbá verve

2 db lapzselatin

A piros erdei gyümölcs zselé:

250 g fagyasztott piros gyümölcs ( ízlés szerint használhatunk vegyes gyümölcsöt vagy bármilyen piros gyümölcsöt)

50 g cukor

20 g vaníliás cukor

3 db lapzselatin

A fehércsoki réteg:

3 dl tej /3, 2%

2 db tojássárgája

20 g étkezési keményítő

60 g fehér csokoládé

30 g cukor

10 g vaníliás cukor

2 db lapzselatin

2 dl habtejszín, lágy habbá verve

A tejcsokoládé bevonat:

50 g tejcsokoládé

50 g étcsokoládé

1 dl habtejszín

1 db lapzselatin

A kesudió panír:

Szükség szerint piros lekvár /málna, eper, stb

100 g pörkölt sótlan kesudió durvára darálva

Díszítés:

1,5 dl habtejszín, habbá verve

Ízlés szerint gyümölcsök és belga csokis bonbon

Recept könyv

Elkészítés:

1. A piskótához a kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük. A fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárágáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Csokis erdei gyümölcsös torta recept

2. Közben elkészítjük a ropogóst. Egy késes aprítóban nem túl finomra daráljuk a kesudiót, az ostyával és a reszelt tonkababbal. A fehércsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, a száraz alapanyagokhoz öntjük és összekeverjük. A kihűlt tésztát tálcára tesszük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk és a ropogóst szép egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ez egy plusz ropogós állagot fog adni a tortának. 

Csokis erdei gyümölcsös torta recept

3. A csokis réteghez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral és a sóval kihabosítjuk. Hozzáöntünk 1 dl tejet, valamint a pudingport és kikavarjuk. A maradék 2 dl tejbe reszeljük a tonkababot és felforraljuk. Lassan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a kikavart sárgájához csurgatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony lángon, kevergetve besűrítjük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Átöntjük egy keverőtálba, beletördeljük a csokit és alposan kikavarjuk, hogy a csoki felolvadjon. Időnként átkavarva legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt. A kapott krémet a ropogós rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe teszük dermedni, amíg a következő réteggel foglalkozunk.

Csokis erdei gyümölcsös torta recept
Csokis erdei gyümölcsös torta recept

4. A gyümölcsöt felengedés után turmixoljuk, és átszűrjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A gyümölcshöz adjuk a kétféle cukrot és felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Kihűtjük, de még mielőtt dermedni kezd ráöntjük a csokis krémre és hűtőbe tesszük, amíg meg nem húz.

Csokis erdei gyümölcsös torta recept

5. A fehér csokis réteghez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Hozzáöntünk 1 dl tejet, valamint a keményítőt és kikavarjuk. A maradék 2 dl tejet felforraljuk. Lassan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a kikavart sárgájához csurgatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony lángon, kevergetve besűrítjük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Átöntjük egy keverőtálba, beletördeljük a fehér csokit és alposan kikavarjuk, hogy a csoki felolvadjon. Időnként átkavarva legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt. A kapott krémet a gyümölcsös rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe teszük dermedni legalább 3 órára.

Csokis erdei gyümölcsös torta recept
Csokis erdei gyümölcsös torta recept

6. Ha a fehér csokiréteg megdermedt, akkor a glazúrhoz a zselatint áztassuk hideg vízbe. A kétféle csokit tördeljük bele a tejszínbe és alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Legalább langyosra hűtjük és a fehércsoki rétegre öntjük. További 1-2 órát hűtjük, amíg meg nem húz.

Csokis erdei gyümölcsös torta recept

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tészta oldalát körbe kenjük lekvárral és kesudióval panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Friss gyümölcsökkel és csokoládé díszekkel dekoráljuk.

Legfinomabb csoki torta



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.