Ezzel a gluténmentes, változatos ízű tortával sokakat le lehet venni a lábáról.  :-) A liszt  olajos magvakkal van helyettesítve, így nincs szükség speciális alapanyagokra. Készítsd el Te is !


Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk

torta receptek

Hozzáavalók: 

1 db 20 cm-es tortához: 

Pisztáciás tészta:

3 db tojás 

40 g cukor 

20 ml étolaj 

40 g hántolt pisztácia 

20 g mandula vagy mandulaliszt 

Mangós mascarpone krém: 

125 g mascarpone 

200 g lecsöpögtetett mangó konzerv 

1 dl habtejszín 

10 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

3 db lapzselatin 

1,5 dl tejszín, habbá verve 

Áfonya zselé: 

200 g fagyasztott áfonya 

50 g cukor 

1 tk vanília aroma 

3 db lapzselatin 

Kókuszos mousse: 

50 g kókuszreszelék 

10 g vaníliás cukor 

40 g cukor

 1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

2 dl tejszín, habbá verve 

Díszítés: 

1-2 ek baracklekvár 

40 g durvára vágott pisztácia 

30 g kókuszreszelék 

tetszés szerint habcsókok 

Szakács könyv

Elkészítés: 

A tésztához a pisztáciát és a mandulát késes aprítóban ledaráljuk. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és az étolajjal kikavarjuk majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt 175 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 

A mangós krémhez a mangót leturmixoljuk és elkeverjük a mascarponéval. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral, lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben 4-5 perc alatt feláztatott, kinyomkodott zselatint. 

Gluténmentes torta

A mangós krémhez keverjük végül beleforgatjuk egy szilikon spatula segítségével a felvert habtejszínt. A kihűlt piskótát tálcára tesszük, (lehetőség szerint használjunk forgatható tortaállványt) és köré szorosan csatoljunk egy állítható tortakarikát. A krémet öntsük a tésztára és egy kis méretű hajlított kenőkés segítségével szép egyenletesen igazítsuk el. Tegyük a hűtőbe dermedni amíg a zselével foglalkozunk. 

Gluténmentes torta

Az áfonya zseléhez a gyümölcsöt turmixoljuk le, adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát és főzzük fel. Húzzuk le a tűzhelyről, keverjük el benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint és hűtsük legalább langyosra. Csak ezután öntsük a mangós rétegre. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Gluténmentes torta

 A kókuszos réteghez a kókuszt száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint, valamint a kókuszreszeléket. 

Gluténmentes torta

A 2 dl tejszínt habbá verjük és a kókuszos tejszínhez forgatjuk. A kidermedt gyümölcszselére öntjük és egy hajlított, kis méretű kenőkéssel szép egyenesre elsimítjuk. Ismét hűtjük, legalább 3 órát. 

Gluténmentes torta

Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük vékonyan lekvárral és durvára vágott pisztáciával panírozzuk. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, valamint egy vonalban pisztáciával. Habcsókkal dekoráljuk.

Gluténmentes  mangó torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.