Ezzel a gluténmentes, változatos ízű tortával sokakat le lehet venni a lábáról. :-) A liszt olajos magvakkal van helyettesítve, így nincs szükség speciális alapanyagokra. Készítsd el Te is !
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk
Hozzáavalók:
1 db 20 cm-es tortához:
Pisztáciás tészta:
3 db tojás
40 g cukor
20 ml étolaj
40 g hántolt pisztácia
20 g mandula vagy mandulaliszt
Mangós mascarpone krém:
125 g mascarpone
200 g lecsöpögtetett mangó konzerv
1 dl habtejszín
10 g vaníliás cukor
40 g cukor
3 db lapzselatin
1,5 dl tejszín, habbá verve
Áfonya zselé:
200 g fagyasztott áfonya
50 g cukor
1 tk vanília aroma
3 db lapzselatin
Kókuszos mousse:
50 g kókuszreszelék
10 g vaníliás cukor
40 g cukor
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
2 dl tejszín, habbá verve
Díszítés:
1-2 ek baracklekvár
40 g durvára vágott pisztácia
30 g kókuszreszelék
tetszés szerint habcsókok
Elkészítés:
A tésztához a pisztáciát és a mandulát késes aprítóban ledaráljuk. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és az étolajjal kikavarjuk majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt 175 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A mangós krémhez a mangót leturmixoljuk és elkeverjük a mascarponéval. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral, lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben 4-5 perc alatt feláztatott, kinyomkodott zselatint.
A mangós krémhez keverjük végül beleforgatjuk egy szilikon spatula segítségével a felvert habtejszínt. A kihűlt piskótát tálcára tesszük, (lehetőség szerint használjunk forgatható tortaállványt) és köré szorosan csatoljunk egy állítható tortakarikát. A krémet öntsük a tésztára és egy kis méretű hajlított kenőkés segítségével szép egyenletesen igazítsuk el. Tegyük a hűtőbe dermedni amíg a zselével foglalkozunk.
Az áfonya zseléhez a gyümölcsöt turmixoljuk le, adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát és főzzük fel. Húzzuk le a tűzhelyről, keverjük el benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint és hűtsük legalább langyosra. Csak ezután öntsük a mangós rétegre. Tegyük vissza a hűtőbe, amíg meg nem dermed.
A kókuszos réteghez a kókuszt száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint, valamint a kókuszreszeléket.
A 2 dl tejszínt habbá verjük és a kókuszos tejszínhez forgatjuk. A kidermedt gyümölcszselére öntjük és egy hajlított, kis méretű kenőkéssel szép egyenesre elsimítjuk. Ismét hűtjük, legalább 3 órát.
Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát körbe kenjük vékonyan lekvárral és durvára vágott pisztáciával panírozzuk. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, valamint egy vonalban pisztáciával. Habcsókkal dekoráljuk.