A mandulás felvert, a mennyei mascarponés kókusz krémmel, és a folyékony vaníliás gyümölcs öntettel egy igazán különleges desszertet alkot, amihez a pisztácia is remekül illik :)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Szükséges extra eszközök!
1 db 20x20 cm-es zila süteményes forma
1 kevés forma elválasztó spray a szilikon kikenéséhez (vagy étolaj)
Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás
60 g mandulaliszt (vagy darált mandula)
30 g finomliszt
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
2 cl étolaj
A krémhez:
250 g mascarpone
4 dl habtejszín
70 g kókuszreszelék
70 g cukor
4 db lapzselatin
A töltelékhez:
240 g mangó hús (konzerv)
3 db maracuja
80 g cukor
1 db vanília rúd kikapart magja
5 g alma pektin
A szóráshoz:
Ízlés szerint pörkölt, sótlan pisztácia
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük fehéredésig a cukor felével, és az olajjal! A fehérjét verjük habbá a maradék cukorral! A lisztet keverjük össze a mandulaliszttel, és a habbal felváltva forgassuk a sárgájához amíg egynemű masszát nem kapunk. közben ügyeljünk hogy ne törjük meg a habot! A formát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe...
...majd tegyük előmelegített, légkeveréses, 175-180 C fokos sütőbe, és süssük készre kb. 15 perc alatt! Hagyjuk a formában kihűlni mielőtt kivágjuk belőle a tésztát!
A krémhez egy kicsit pirítsuk meg száraz serpenyőben a kókusz reszeléket, majd adjuk a mascarponéhoz! 1 dl habtejszínt forraljunk fel a cukorral, majd a tűzről levéve kavarjuk el benne az előzőleg 5 percre hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zselatin lapokat!
Öntsük a mascarponéhoz, majd ha a krém már nem meleg, akkor verjük habbá a maradék habtejszínt!
A habot alaposan keverjük össze a mascarponés kókusz krémmel, majd az egészet öntsük a forma elválasztó sprayvel alaposan kikent szilikonos sütőformába! Néhányszor csapjuk az asztalhoz miközben alaposan tömörítjük a krémet, majd a fém kerettel majdnem egyszintig simítsuk el!
Helyezzük rá a tésztát, majd tegyük a mélyhűtőbe minimum 3 órára!
A mangóhúst egy kevés vízzel turmixoljuk le, majd kaparjuk hozzá a félbevágott maracuják belsejét! Forraljuk fel 6 dkg cukorral, és a vaníliarúd kikapart belsejével!
A pektint keverjük el 2 dkg cukorral, majd adjuk a mangópüréhez és kavargatva forraljuk további 5-6 percig! Tegyük félre hűlni!
Óvatosan távolítsuk el a formát a sütiről, és adagoljuk a mélyedésekbe a maracujás mangó pürét! A pisztáciát vágjuk durvára!
A sütit a kijelölt helyen szeleteljük fel, majd szórjuk meg pisztáciával! Jó étvágyat! :)