A mandulás felvert, a mennyei mascarponés kókusz krémmel, és a folyékony vaníliás gyümölcs öntettel egy igazán különleges desszertet alkot, amihez a pisztácia is remekül illik :)


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Szükséges  extra eszközök!

1 db 20x20 cm-es zila süteményes forma

1 kevés forma elválasztó spray a szilikon kikenéséhez (vagy étolaj)

Hozzávalók:

A tésztához:

3 db tojás

60 g mandulaliszt (vagy darált mandula)

30 g finomliszt

50 g cukor

10 g vaníliás cukor

2 cl étolaj

A krémhez:

250 g mascarpone

4 dl habtejszín

70 g kókuszreszelék

70 g cukor

4 db lapzselatin

A töltelékhez:

240 g mangó hús (konzerv)

3 db maracuja

80 g cukor

1 db vanília rúd kikapart magja

5 g alma pektin

A szóráshoz:

Ízlés szerint pörkölt, sótlan pisztácia

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük fehéredésig a cukor felével, és az olajjal! A fehérjét verjük habbá a maradék cukorral! A lisztet keverjük össze a mandulaliszttel, és a habbal felváltva forgassuk a sárgájához amíg egynemű masszát nem kapunk. közben ügyeljünk hogy ne törjük meg a habot! A formát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe...

 ...majd tegyük előmelegített, légkeveréses, 175-180 C fokos sütőbe, és süssük készre kb. 15 perc alatt! Hagyjuk a formában kihűlni mielőtt kivágjuk belőle a tésztát! 

A krémhez egy kicsit pirítsuk meg száraz serpenyőben a kókusz reszeléket, majd adjuk a mascarponéhoz! 1 dl habtejszínt forraljunk fel a cukorral, majd a tűzről levéve kavarjuk el benne az előzőleg 5 percre hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zselatin lapokat! 

Öntsük a mascarponéhoz, majd ha a krém már nem meleg, akkor verjük habbá a maradék habtejszínt! 

A habot alaposan keverjük össze a mascarponés kókusz krémmel, majd az egészet öntsük a forma elválasztó sprayvel alaposan kikent szilikonos sütőformába! Néhányszor csapjuk az asztalhoz miközben alaposan tömörítjük a krémet, majd a fém kerettel majdnem egyszintig simítsuk el! 

Helyezzük rá a tésztát, majd tegyük a mélyhűtőbe minimum 3 órára! 

A mangóhúst egy kevés vízzel turmixoljuk le, majd kaparjuk hozzá a félbevágott maracuják belsejét! Forraljuk fel 6 dkg cukorral, és a vaníliarúd kikapart belsejével! 

A pektint keverjük el 2 dkg cukorral, majd adjuk a mangópüréhez és kavargatva forraljuk további 5-6 percig! Tegyük félre hűlni!

 Óvatosan távolítsuk el a formát a sütiről, és adagoljuk a mélyedésekbe a maracujás mangó pürét! A pisztáciát vágjuk durvára! 

A sütit a kijelölt helyen szeleteljük fel, majd szórjuk meg pisztáciával! Jó étvágyat! :) 


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.