Egy kedves barátnőnktől kaptuk ezt a receptet és, mivel nekünk nagy kedvencünk lett ezért szeretnénk Veletek is megosztani. Ez a pogácsa másnap is finom, puha, így érdemes nagyobb adagot készíteni belőle.
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Hozzávalók:
kb. 60 db-hoz
250 g finomliszt
250 g margarin
250 g túró
25 g élesztő
ízlés szerint só
Tetejére:
2 db tojássárgája
150 g reszelt sajt
Elkészítés:
1. A lisztet, sót és a túrót egy tálba mérjük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a felkockázott, szobahőmérsékletű margarint. Egynemű tésztává gyúrjuk és lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk.
2. A tészta alsó végét felhajtjuk a tészta feléig, majd ráhajtjuk a másik felét.
3. Ezután az egyik oldalát behajtjuk a tészta közepéig és erre ráhajtjuk a másik felét. Konyharuhával letakarjuk és 20 percig hűtőben pihentetjük. Ezt a folyamatot még 3x megismételjük az előzőekben leírtak alapján. A hajtogatások között 20-20 percig hűtőben pihentetjük a letakart tésztát.
4. Ha letelt az utolsó hajtogatás utáni pihentetési idő, akkor a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét éles késsel mintázzuk, majd kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával és megszórjuk a reszelt sajttal. 150 C fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.