Ínyencségekre vágyóknak egy jó választás lehet ez a csillagánizs moussal készült süti, amihez áfonyát és  mákot párosítottunk.


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

20 szelethez 

Tészta: 

100 g liszt 

70 g darált mák 

6 g sütőpor 

3 db egész tojás 

100 g cukor 

0,75 dl tej 

0,75 dl étolaj 

½ db bio citrom reszelt héja 

Csillagánizs mousse: 

2 dl tej (3,5% zsírtartalmú) 

2 dl habtejszín 

4 db tojássárgája 

80 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

5 db egész csillagánizs 

1 púpozott kk őrölt csillagánizs 

5 db lapzselatin 

3 dl tejszín, habbá verve 

Áfonya zselé: 

300 g fagyasztott áfonya 

20 g vaníliás cukor 

60 g cukor 

1 ek citromlé 

5 db lapzselatin 

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a mákot, a lisztet és a sütőport, hozzáreszeljük a citromhéjat és elkeverjük. Az egész tojásokat a kétféle cukorral, a tejjel és az étolajjal kikavarjuk, majd fokozatosan adagolva simára keverjük benne a száraz alapanyagok keverékét. 

A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 18x28 cm-es, szögletes sütőformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 

A moussehoz a tojássárgákat kikavarjuk a kétféle cukorral. A tejet és a 2 dl tejszínt összeöntjük, hozzáadjuk a csillagánizsokat és felforraljuk. Ezután eltávolítjuk belőle az egész fűszereket és folytonos keverés mellett, lassan a tojáshoz csurgatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. A lapzselatinokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, ezután kinyomkodjuk és a kész krémbe keverjük. (Fontos, hogy a krém ekkor már NE legyen a tűzhelyen!) A 3 dl tejszínt lágyabb habbá verjük és hozzáforgatjuk a langyosra hűtött krémhez. 

A kihűlt tésztánkat tálcára helyezzük, köré visszatesszük a sütőformánk oldalát, szükség esetén sütőpapírral körbe béleljük és a mousset egyenletesen elsimítjuk rajta. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni.

Tetejét áfonyazselével zárjuk, ehhez az áfonyát a kétféle cukorral és a citromlével felfőzzük. Leturmixoljuk és leszűrjük. A hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatinokat hozzákeverjük és ha már majdnem kihűlt ráöntjük a sütemény tetejére. Visszatesszük a hűtőbe addig, amíg meg nem dermed. 

Ha a süti megfelelően kidermedt, eltávolítjuk az oldaláról a sütőpapírt és szeletelve kínáljuk.  A különleges színvilága miatt nagyon esztétikusan mutat pala tálcán tálalva.


Mákos süti áfonyával
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.