A legnépszerűbb ízek találkozása egy váratlan csavarral: a csokoládé és a vanília időtlen párosa új megvilágításba kerül! Különleges madagaszkári vaníliából készült mousse-unkat finom, fehérborsos fűszerezéssel tettük igazán egyedivé, hogy az ízek harmóniája mellett egy csipetnyi merészséget is csempésszünk az élménybe. Ez az izgalmas kombináció emlékezetes pillanatokat ígér minden falatban. :)


A tortához használt prémium minőségű fűszerek a https://shop.manilia.hu/ kínálatából vannak, amiket most 10% kedvezménnyel tudsz megvásárolni  Február 14.-ig az alábbi kupon kód használatával:  PILLANAT10


Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához: 

Kakaós piskóta: 

2 db tojás 

2 ek hideg víz 

60 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

60 g finomliszt 

20 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

Fehércsokoládé krém: 

100 g fehércsokoládé 

1 dl habtejszín 

2 db lapzselatin 

100 g mascarpone 

Tejcsokoládé krém: 

100 g tejcsokoládé 

1 dl habtejszín 

2 db lapzselatin 

100 g mascarpone 

Fehérborsos vanília krém: 

4 db tojássárgája 

80 g cukor 

1 db vanília rúd (mi Madagaszkári bourbon-t használtunk) 

2 dl habtejszín 

10 szem fehérbors 

3 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

75 g tejcsokoládé 

25 g étcsokoládé 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

csokoládé díszek 

/ Ha szívesen készíted a receptjeinket, akkor szerezd be nyomtatott kiadványainkat is, amiben további igazán különleges recepteket olvashatsz./

Recept könyv

Elkészítés:

1. A piskótához a lisztet, a kakaó port és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Vanília torta

2. Ha a tészta kihűlt elkészítjük a fehércsoki krémet. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehércsokit a habtejszínbe tördeljük és alacsony lángon, kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval. A kihűlt tésztát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg készítjük a következő réteget.

Vanília torta
Vanília torta

3. A tejcsokoládés réteg ugyanúgy készül, mint az előző fehércsoki krém. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejcsokit a habtejszínbe tördeljük és alacsony lángon, kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval. A kapott krémet a fehércsoki rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és ismét hűtés következik.

Vanília torta

4. Közben a vanília krémhez a fehérborsot mozsárban összetörjük, porítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral, a porított borssal és a vanília kikapart magjával kihabosítjuk. A vanília héját a 2 dl habtejszínbe dobjuk és felforraljuk. Ezután eltávolítjuk a vanília héjakat és a tejszínt lassan, vékony sugárban a tojássárgához csurgatjuk, folytonos keverés mellett. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert 2 dl habtejszínt. A kapott krémet a tejcsoki rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni, hogy a bors és a vanília is megfelelően ki tudjanak bontakozni.

Vanília torta
Vanília torta
Vanília torta

5. Utolsó rétegként a csokoládé glazúr következik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kétféle csokit a habtejszínbe tördeljük és alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. A vaníliás rétegre öntjük és további egy órát hűtjük, amíg meg nem húz.

Vanília torta

6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A felvert habtejszínt csillag díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Csokoládé díszekkel dekoráljuk.

Fehérborsos vanília torta csokoládéval


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.