Ha túrókrémes tortát szeretnénk, akkor nálunk egyértelműen erre a tortára esik a választás. A mennyeien krémes fehércsokival is ízesített túróhoz a málna a tökéletes párosítás.
24 cm-es tortához
Hozzávalók:
A piskótához:
100 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
120 g cukor
3 db tojás
6 g sütőpor
3 evőkanál víz
A két réteg túrókrémhez:
1 kg túró
200 g tejföl
40 g vaníliás cukor
4 dl habtejszín
200 g fehércsokoládé
60 g cukor
6 db lapzselatin
A málnazseléhez:
230 g fagyasztott málna
40 g cukor
10 g vaníliás cukor
4 db lapzselatin
1 tk vanília aroma
A csokoládé bevonathoz
50 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 db lapzselatin
A díszítéshez:
1,5 dl habtejszín
Tetszés szerint friss málna
Tetszés szerint csokoládé díszek
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját elkeverjük a cukorral, majd belekeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport, és a sütőport is. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
- Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 175 C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 20-25 perc
- A formában hagyjuk hűlni pár percig, hogy ne menjen összébb hűlés közben, majd kivehetjük belőle. Ha kihűlt, helyezzük tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor ) szeretnénk. Helyezzünk köré tortakarikát. (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen)
- A túrókrémet két részletben kell elkészíteni, ezért mindennek a felét használjuk először. A 0,5 kg túrót áttörjük villával és alaposan elkeverjük benne a tejfölt és a gőz fölött megolvasztott 1 tábla fehércskokit.
- 3 db lapzselatint vízbe áztatunk 5 percre. Közben 1 dl tejszínt felmelegítünk a kétféle cukorral, majd levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a kifacsart lapzselatinokat. Miután jól feloldódott benne a zselatin, az egészet a túrókrémhez keverjük.
- 1 dl habtejszínt kemény habbá verünk és beleforgatjuk a túrókrémbe, majd az egészet ráöntjük a piskótára. Elsimítjuk, majd betesszük a hűtőbe, míg megdermed.
- A kiolvasztott málnát a kétféle cukorral és az aromával összeturmixoljuk, majd leszűrjük a magoktól. A hideg vízben beáztatott, kinyomkodott lapzselatinokat a meleg málnába keverjük. Hűtsük langyosra.
- A málnát oszlassuk el a túrókrémen egyenletesen és tegyük be a hűtőbe megdermedni. 1-2 óra.
- Készítsük el a túrókrém másik felét is ugyanúgy és öntsük a dermedt málnazselére. Ismét tegyük a hűtőbe dermedni.
- A csokoládé glazúrhoz a csokoládét olvasszuk fel a tejszínben, majd keverjük el benne a hideg vízben beáztatott zselatint. Öntsük a túrókrém tetejére, és a torta döntögetésével oszlassuk el rajta egyenletesen. Tegyük vissza a hűtőbe megdermedni. Óvatosan vágjuk körbe, majd távolítsuk el a tortakarikát. Díszítsük habrózsákkal, friss málnával és csokoládé díszekkel.