Ha túrókrémes tortát szeretnénk, akkor nálunk egyértelműen erre a tortára esik a választás. A mennyeien krémes fehércsokival is ízesített túróhoz a málna a tökéletes párosítás.

Szakács könyv

24 cm-es tortához

Hozzávalók:

A piskótához:

100 g finomliszt

40 g cukrozatlan kakaópor

120 g cukor

3 db tojás

6 g sütőpor

3 evőkanál víz

A  két réteg túrókrémhez:

1 kg túró

200 g tejföl

40 g vaníliás cukor

4 dl habtejszín

200 g fehércsokoládé

60 g cukor

6 db lapzselatin

A málnazseléhez:

230 g fagyasztott málna

40 g cukor

10 g vaníliás cukor

4 db lapzselatin

1 tk vanília aroma

A csokoládé bevonathoz

50 g tejcsokoládé

50 g étcsokoládé

1 dl habtejszín

1 db lapzselatin

A díszítéshez:

1,5 dl habtejszín

Tetszés szerint friss málna

Tetszés szerint csokoládé díszek

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját elkeverjük a cukorral, majd belekeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport, és a sütőport is. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  2. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 175 C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 20-25 perc
  3. A formában hagyjuk hűlni pár percig, hogy ne menjen összébb hűlés közben, majd kivehetjük belőle. Ha kihűlt, helyezzük tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor )  szeretnénk. Helyezzünk köré tortakarikát. (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen) 
  4. A túrókrémet két részletben kell elkészíteni, ezért mindennek a felét használjuk először. A 0,5 kg túrót áttörjük villával és alaposan elkeverjük benne a tejfölt és a gőz fölött megolvasztott 1 tábla fehércskokit.
  5. 3 db lapzselatint vízbe áztatunk 5 percre. Közben 1 dl tejszínt felmelegítünk a kétféle cukorral, majd levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a kifacsart lapzselatinokat. Miután jól feloldódott benne a zselatin, az egészet a túrókrémhez keverjük.
  6. 1 dl habtejszínt kemény habbá verünk és beleforgatjuk a túrókrémbe, majd az egészet ráöntjük a piskótára. Elsimítjuk, majd betesszük a hűtőbe, míg megdermed.
  7. A kiolvasztott málnát a kétféle cukorral és az aromával összeturmixoljuk, majd leszűrjük a magoktól. A hideg vízben beáztatott, kinyomkodott lapzselatinokat a meleg málnába keverjük. Hűtsük langyosra.
  8. A málnát oszlassuk el a túrókrémen egyenletesen és tegyük be a hűtőbe megdermedni. 1-2 óra.
  9. Készítsük el a túrókrém másik felét is ugyanúgy és öntsük a dermedt málnazselére. Ismét tegyük a hűtőbe dermedni.
  10. A csokoládé glazúrhoz a csokoládét olvasszuk fel a tejszínben, majd keverjük el benne a hideg vízben beáztatott zselatint. Öntsük a túrókrém tetejére, és a torta döntögetésével oszlassuk el rajta egyenletesen. Tegyük vissza a hűtőbe megdermedni. Óvatosan vágjuk körbe, majd távolítsuk el a tortakarikát. Díszítsük habrózsákkal, friss málnával és csokoládé díszekkel.
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.