Könnyen, és  kevés alapanyagból elkészíthető édes aprósütemény, amivel garantáltan jó pontot szerzel a vendégeidnél amikor kitálalod , hogy vegyenek belőle :-) 

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

Tésztához:

35 dkg liszt

25 dkg kocka margarin

2 db tojássárgája

150 g tejföl

A diós habhoz:

2 db tojásfehérje

1 ek cukor

15 dkg darált dió

A szóráshoz:

Vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egyneművé gyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük. 

Diós korongok aprósütemény fázisfotó 1

2. A diós habhoz a tojásfehérjét a cukorral felverjük. A diót ledaráljuk és összeforgatjuk a habbal. 

Diós korongok aprósütemény fázisfotó 2

3.  A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kis köröket szaggatunk belőle (kb. 4 cm átmérőjű). Minden kör közepére halmokat helyezünk a diós habból. 165 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük. 

Diós korongok aprósütemény fázisfotó 3

4. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. 

Diós korongok aprósütemény fázisfotó
Diós korongok aprósütemény


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.