Könnyen, és kevés alapanyagból elkészíthető édes aprósütemény, amivel garantáltan jó pontot szerzel a vendégeidnél amikor kitálalod , hogy vegyenek belőle :-)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg kocka margarin
2 db tojássárgája
150 g tejföl
A diós habhoz:
2 db tojásfehérje
1 ek cukor
15 dkg darált dió
A szóráshoz:
Vaníliás cukor
1. A tészta hozzávalóit egyneművé gyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
2. A diós habhoz a tojásfehérjét a cukorral felverjük. A diót ledaráljuk és összeforgatjuk a habbal.
3. A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kis köröket szaggatunk belőle (kb. 4 cm átmérőjű). Minden kör közepére halmokat helyezünk a diós habból. 165 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
4. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.