"Merülj el ennek a tortának a harmonizáló ízkavalkádjában, és engedd, hogy kényeztessen!"
További Oreo torta receptjeinkért kattints ide:
https://www.apillanatize.hu/receptjeink/tag/oreo-torta
vagy ide:
https://www.apillanatize.hu/premium-tartalom/tag/oreo-torta
Hozzávalók:
1 db 24 cm-es tortához
Kókuszos piskóta:
3 db tojás
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
40 g kókuszreszelék
70 g finomliszt
6 g sütőpor
Kekszes citromkrém:
1 db egész tojás
1 db tojássárgája
1 db nagyobb citrom leve
30 g vaj
60 g cukor
20 g vaníliás cukor
2 db lapzselatin
80 g vaníliás töltött keksz
125 g mascarpone
Málna krém:
200 g fagyasztott málna
1 db citrom reszelt héja
50 g barna nádcukor
20 g vaníliás cukor
1 dl habtejszín
15 g étkezési keményítő
2 db lapzselatin
Kókuszos-kekszes fehércsoki krém:
125 g mascarpone
40 g kókuszreszelék
1 dl habtejszín
100 g fehércsoki
20 g vaníliás cukor
3 db lapzselatin
70 g vaníliás töltött keksz
2,5 dl habtejszín, habbá verve
Díszítés:
vaníliás töltött keksz
friss málna szemek
( Ha szívesen készíted a receptjeinket, akkor ne maradj le a nyomtatott könyveinkről se! Kattints a képre a rendeléshez! :-)
Elkészítés:
1. A piskótához a lisztet, a kókuszt és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Közben elkészítjük a kekszes citromkrémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a mascarponét egy keverőtálba mérjük. Az egész tojást, valamint a tojássárgáját a kétféle cukorral kihabosítjuk, hozzáöntjük a citromlevet, belekockázzuk a vajat és folyamatosan kevergetve, alacsony lángon addig melegítjük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A mascarponéhez öntjük és alaposan összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kisebb darabokra tördelt kekszet.
3. Elkezdjük a torta összeállítását. A piskótát tálcára helyezzük és a tészta közepére egy 20 cm-es tortakarikát teszünk. A krémet a formába öntjük, szép egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük, amíg a következő réteggel dolgozunk.
4. A málnakrémhez a málnát a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal felolvasztjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a keményítőt kikavarjuk a tejszínben. A kikavart keményítőt a felolvadt málnához öntjük, és kavargatva sűrűre főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat.
Ha a málna legalább langyosra hűlt, akkor ráöntjük a citromos krémre és visszatesszük a hűtőbe dermedni legalább 1-2 órára.
5. A fehércsokis krémmel folytatjuk. A mascarponét és a kókuszt egy keverőtálba mérjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl tejszínbe tördeljük a fehércsokit, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is és alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat.
A kókuszos mascarponéhez öntjük és alaposan összekeverjük. Beletördeljük a kekszet is. Végül a lágy habbá vert habtejszínt is hozzáforgatjuk.
6. A tészta közepéről eltávolítjuk a tortakarikát és a tészta köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A fehércsokis krémet a formába öntjük ügyelve rá, hogy a gyümölcsös betét körül mindenhol szépen terüljön. A tetejét szükség szerint szépen elsimítjuk és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük dermedni.
7. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta tetejét tördelt kekszdarabokkal megszórjuk és a friss málnaszemekkel dekoráljuk.