Bővítsd ki az Oreo nyújtotta élvezeteket egy mennyei vaníliás Oreo tortával! Lepd meg vele magad, vagy más Oreo imádó szerettedet :-)
A részletes fázisfotós receptet követve garantált a sikerélmény, és a torta elkészítéséhez szükséges eszközöket tőlünk is beszerezheted:
1 db 24 cm-es tortához:
Piskóta:
3 db tojás
3 ek víz
120 g cukor
80 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
6 g sütőpor
Oreo krém:
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
10 g vaníliás cukor
60 g cukor
250 g mascarpone
2,5 dl habtejszín habbá verve
175 g Oreo keksz
Vaníliás krém:
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
20 g bourbon vaníliás cukor
2 ek vanília aroma
60 g cukor
250 g mascarpone
2 dl habtejszín habbá verve
Fehércsoki ganache:
1 dl habtejszín
100 g fehércsoki
1 db lapzselatin
1. A piskótához a tojások fehérjét 1 ek cukorral habbá verjük. A sárgáját kikavarjuk a többi hozzávalóval, majd beleforgatjuk a fehérje habot. Egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
2. Az Oreos réteghez a cukrot és a vaníliás cukrot az 1 dl tejszínben felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott lapzselatinokat, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval.
3. A felvert tejszínt a krémbe forgatjuk és végezetül jöhet hozzá az apróra tördelt Oreo.
4. A piskótát tálcára tesszük,(lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) Köré tortakarikát helyezünk (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen) ,és elsimítjuk rajta a krémet egy kenőkéssel. Hűtőbe tesszük amíg készül a vaníliás réteg.
5. Ehhez az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral és az aromával. Lehúzzuk a tűzhelyről és jöhet hozzá a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatin. Összekeverjük a mascarponéval.
6. A felvert tejszínt a krémbe forgatjuk és az Oreos rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
7. A fehércsokit felolvasztjuk a tejszínben. Elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. A torta tetejére öntjük. Legalább 2-3 órát tovább hűtjük a tortát, majd óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Én jelen esetben kekszmorzsával, Oreo keksszel és habrózsákkal díszítettem.