Bővítsd ki az Oreo nyújtotta élvezeteket egy mennyei vaníliás Oreo tortával! Lepd meg vele magad, vagy más Oreo imádó szerettedet :-)

A részletes fázisfotós receptet követve garantált a sikerélmény,  és a torta  elkészítéséhez szükséges eszközöket tőlünk is beszerezheted:

Receptkönyv

Hozzávalók

1 db 24 cm-es tortához:

Piskóta:

3 db tojás

3 ek víz

120 g cukor

80 g finomliszt

40 g cukrozatlan kakaópor

6 g sütőpor

Oreo krém:

1 dl habtejszín

3 db lapzselatin

10 g vaníliás cukor

60 g cukor

250 g mascarpone

2,5 dl habtejszín habbá verve

175 g Oreo keksz

Vaníliás krém:

1 dl habtejszín

3 db lapzselatin

20 g bourbon vaníliás cukor

2 ek vanília aroma

60 g cukor

250 g mascarpone

2 dl habtejszín habbá verve

Fehércsoki ganache:

1 dl habtejszín

100 g fehércsoki

1 db lapzselatin

Elkészítés:

1. A piskótához a tojások fehérjét 1 ek cukorral habbá verjük. A sárgáját kikavarjuk a többi hozzávalóval, majd beleforgatjuk a fehérje habot. Egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. 

2. Az Oreos réteghez a cukrot és a vaníliás cukrot az 1 dl tejszínben felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott lapzselatinokat, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval. 

3. A felvert tejszínt a krémbe forgatjuk és végezetül jöhet hozzá az apróra tördelt Oreo. 

4. A piskótát tálcára tesszük,(lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor)  Köré tortakarikát helyezünk (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen) ,és elsimítjuk rajta a krémet egy kenőkéssel. Hűtőbe tesszük amíg készül a vaníliás réteg. 

5. Ehhez az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral és az aromával. Lehúzzuk a tűzhelyről és jöhet hozzá a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatin. Összekeverjük a mascarponéval.

6. A felvert tejszínt a krémbe forgatjuk és az Oreos rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. 

7. A fehércsokit felolvasztjuk a tejszínben. Elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. A torta tetejére öntjük. Legalább 2-3 órát tovább hűtjük a tortát, majd óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Én jelen esetben kekszmorzsával, Oreo keksszel és habrózsákkal díszítettem. 


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.