A fenséges kókuszt a tavasz ellenállhatatlan gyümölcsével párosítottuk, hogy egy igazán mennyei ízkombinációt kapjunk! Készítsd el Te is ezt a tekintet vonzó finomságot!
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
A kókuszos piskótához válasszuk szét a tojásokat,és a sárgáját alaposan kavarjuk ki fehéredésig 100 g cukorral, és keverjük hozzá a 3 evőkanál vizet! A fehérjét verjük habbá a maradék 20 g cukorral! A lisztet keverjük el a sütőporral, és a kókuszreszelékkel! A felvert tojásfehérje habot, és a lisztes keveréket felváltva forgassuk hozzá a sárgájához ügyelve, hogy ne törjük meg a habot! Béleljünk ki sütőpapírral egy kapcsos 24 cm-es torta formát,
öntsük bele a kapott masszát, majd 175 C fokon, légkeveréssel süssük 20 percig! Hagyjuk a formában hűlni mielőtt eltávolítjuk a torta karikát!
A piskótát helyezzük tálcára! Célszerű forgatható tálcát használni, mert a későbbiekben nagyon meg fogja könnyíteni a munkánkat díszítéskor. Helyezzünk köré egy torta karikát! Használjunk állítható méretű karikát, mert a piskóta gyakran veszít az átmérőjéből, és ezzel szorosan köré tudjuk szorítani, illetve a kellő magassága miatt szebb lesz a torta oldala amikor elkészül.
A kókuszkrémet két részletben készítjük, így minden hozzávalónak csak a felét használjuk első alkalommal. Az 50 g kókuszt enyhén pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, és közben áztassuk hideg vízbe a 3 db lapzselatint pár percre! Az 1 dl tejszínt forraljuk fel a cukorral kavargatva, majd vegyük le a tűzről, és alaposan kavarjuk el benne a kinyomkodott lapzselatinokat! Keverjük hozzá a pirított kókuszreszeléket is!
2 dl habtejszínt verjünk habbá, majd forgassuk hozzá a kókuszos krémhez! A kapott masszát öntsük a tésztára, és simítsuk el egyenesre! Erre egy kisméretű hajlított kenőkés a legalkalmasabb. Tegyük a hűtőbe dermedni amíg elkészítjük az eperkrémet!
Az epret turmixoljuk le, és kezdjük el forralni a kétféle cukorral! A keményítőt keverjük el az 1 dl tejszínben, öntsük hozzá, és kavargatva főzzük addig amíg be nem sűrűsödik! Vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük el benne az előzőleg beáztatott, majd kifacsart lapzselatinokat! Hűtsük szoba hőmérsékletűre, majd öntsük a már megdermedt kókuszos rétegre! Tegyük a hűtőbe dermedni!
Ismételjük meg a kókuszos réteg elkészítését a maradék hozzávalókból, majd egyenletesen kenjük el az eper rétegen! Ügyeljünk rá, hogy az epres réteget ne sértsük meg! Tegyük vissza a hűtőbe dermedni!
A csokoládé bevonathoz tördeljük a csokit egy csoki olvasztó tálkába, majd gőz fölött 1 dl tejszínnel kavargatva olvasszuk meg! Alaposan kavarjuk el benne az előzőleg beáztatott lapzselatint, hagyjuk hűlni pár percet, majd öntsük a már megdermedt kókusz rétegre! Tegyük vissza a hűtőbe dermedni!
Óvatosan távolítsuk el róla a torta karikát, kenjük körbe a piskótát a 2 dl habbá vert tejszín egy részével, panírozzuk be kókusz reszelékkel! A maradék habot töltsük díszítőcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük habrózsákkal, A friss epreket vágjuk félbe, tetszés szerint helyezzük el a habrózsákon! Igény szerint lássuk el torta dísszel, szülinapi táblával!