A fenséges kókuszt a tavasz ellenállhatatlan gyümölcsével párosítottuk, hogy egy igazán mennyei ízkombinációt kapjunk! Készítsd el Te is ezt a tekintet vonzó finomságot!

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kókuszos piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

120 g cukor 

80 g finomliszt 

40 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Kókuszos mousse: 

2 dl habtejszín 

40 g vaníliás cukor 

80 g cukor 

6 db lapzselatin 

100 g kókuszreszelék 

4 dl habtejszín habbá verve 

Eperkrém: 

250 g eper 

40 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

20 g étkezési keményítő 

1 dl habtejszín 

3 db lapzselatin 

Fehércsoki glazúr: 

100 g fehércsokoládé 

1 dl tejszín 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

2 dl tejszín habbá verve 

friss eper 

kókuszreszelék

Szakács könyv

Elkészítés:

A kókuszos piskótához válasszuk szét a tojásokat,és a sárgáját alaposan kavarjuk ki fehéredésig 100 g cukorral, és keverjük hozzá a 3 evőkanál vizet! A fehérjét verjük habbá a maradék 20 g cukorral!  A lisztet keverjük el a sütőporral, és a kókuszreszelékkel! A felvert tojásfehérje habot, és a lisztes keveréket felváltva forgassuk hozzá a sárgájához ügyelve, hogy ne törjük meg a habot! Béleljünk ki sütőpapírral egy kapcsos 24 cm-es torta formát,

öntsük bele a kapott masszát, majd 175 C fokon, légkeveréssel süssük 20 percig! Hagyjuk a formában hűlni mielőtt eltávolítjuk a torta karikát!

A piskótát helyezzük tálcára! Célszerű forgatható tálcát használni, mert a későbbiekben nagyon meg fogja könnyíteni a munkánkat díszítéskor. Helyezzünk köré egy torta karikát! Használjunk állítható méretű karikát, mert a piskóta gyakran veszít az átmérőjéből, és ezzel szorosan köré tudjuk szorítani, illetve a kellő magassága miatt szebb lesz a torta  oldala amikor elkészül.

A kókuszkrémet két részletben készítjük, így minden hozzávalónak csak a felét használjuk első  alkalommal. Az 50 g kókuszt enyhén pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, és közben áztassuk hideg vízbe a 3 db lapzselatint pár percre! Az 1 dl tejszínt forraljuk fel a cukorral kavargatva, majd vegyük le a tűzről, és alaposan kavarjuk el benne a kinyomkodott lapzselatinokat! Keverjük hozzá a pirított kókuszreszeléket is!

2 dl habtejszínt verjünk habbá, majd forgassuk hozzá a kókuszos krémhez!  A kapott masszát öntsük a tésztára, és simítsuk el egyenesre! Erre egy kisméretű hajlított kenőkés a legalkalmasabb. Tegyük a hűtőbe dermedni amíg elkészítjük az eperkrémet!

Az epret turmixoljuk le, és  kezdjük el forralni a kétféle cukorral! A keményítőt keverjük el az 1 dl tejszínben, öntsük hozzá, és kavargatva főzzük addig amíg be nem sűrűsödik! Vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük el benne az előzőleg beáztatott, majd kifacsart lapzselatinokat! Hűtsük szoba hőmérsékletűre, majd öntsük a már megdermedt kókuszos rétegre! Tegyük a hűtőbe dermedni!

Ismételjük meg a kókuszos réteg elkészítését a maradék hozzávalókból, majd egyenletesen kenjük el az eper rétegen! Ügyeljünk rá, hogy az epres réteget ne sértsük meg! Tegyük vissza a hűtőbe dermedni!

A csokoládé bevonathoz tördeljük a csokit egy csoki olvasztó tálkába, majd gőz fölött 1 dl tejszínnel kavargatva olvasszuk meg! Alaposan kavarjuk el benne az előzőleg beáztatott lapzselatint, hagyjuk hűlni pár percet, majd öntsük a már megdermedt kókusz rétegre! Tegyük vissza a hűtőbe dermedni!

Óvatosan távolítsuk el róla a torta karikát, kenjük körbe a piskótát a 2 dl habbá vert tejszín egy részével, panírozzuk be kókusz reszelékkel! A maradék habot töltsük díszítőcsővel ellátott  habzsákba, és díszítsük habrózsákkal, A friss epreket vágjuk félbe, tetszés szerint helyezzük el a habrózsákon! Igény szerint lássuk el torta dísszel, szülinapi táblával!

Kókusztorta eperkrémmel


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.