Egyszerű torta recept kezdőknek is! 

Néha a kevesebb több, és egy egyszerű torta is lehet ízletesebb mint néhány összetettebb társa. Ez az elképesztően könnyed és ízletes barackos-kókuszos joghurt torta is hasonlóan szerepelt nálunk kóstoláskor. Minket magával ragadott... tedd próbára Te is!

Újragondolt torta

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához: 

Kókuszos piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

110 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

80 g finomliszt 

40 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Barackkrém: 

250 g lecsöpögtetett őszibarackbefőtt (vagy friss barack )

20 g vaníliás cukor (friss gyümölcs esetén +50 g kristály cukor)

20 g étkezési keményítő 

1 dl befőttlé (friss gyümölcs esetén víz)

2 db lapzselatin 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Kókuszos joghurt krém: 

2 dl kókusztej 

60 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

450 g natúr görög joghurt 

10 g kókuszreszelék 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Barackzselé: 

200 g lecsöpögtetett őszibarackbefőtt 

10 g vaníliás cukor 

3 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek baracklekvár 

20 g kókuszreszelék 

Tipp: ha friss gyümölccsel dolgozunk, akkor az adott rétegeknél a cukor mennyiségét növelni kell, mivel a befőtt már alapból cukrozott. A barackkrémnél ebben az esetben a befőttlevet vízzel helyettesíthetjük. 

Ha szívesen készíted a receptjeinket, akkor szeretettel ajánljuk nyomtatott kiadványainkat is:

Torta recept

Elkészítés:

1. A kókuszos piskótához a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a vízzel kikavarjuk. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és a felvert fehérjéből 1-2 evőkanálnyi mennyiséget és kikavarjuk. Végül egy szilikon spatula segítségével hozzáforgatjuk a maradék felvert fehérje habot. 

Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

egyszerű torta recept kezdőknek

2. Közben elkészítjük a barackos krémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt csomómentesre kavarjuk a befőttlében. A lecsöpögtetett befőttet botmixerrel pürésítjük, nem baj, ha kissé darabos marad, mert annál finomabb lesz. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kikavart keményítőt és közepes lángon sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük a felpuhult, kinyomkodott zselatinokat. Kihűtjük és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

egyszerű torta recept kezdőknek

3. A piskótát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható tortakarikát helyezünk. A krémet a tésztára öntjük, szükség szerint egy kis méretű, hajlított kenőkéssel elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára.

egyszerű torta recept kezdőknek

4. Ezután a kókuszos joghurt krémmel folytatjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot és a kókuszreszeléket összekeverjük. A kókusztejhez adjuk a kétféle cukrot és felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük és a joghurttal alaposan összekeverjük. Végül hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt. A krémet a barackos rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe dermedni 2-3 órára.

egyszerű torta recept kezdőknek

5. Ha a joghurtos réteg is meghúzott elkészítjük a barackzselét. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A lecsöpögtetett befőttet turmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és felforraljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük és a joghurtos rétegre öntjük. Addig hűtjük tovább amíg a zselé meg nem dermed.

egyszerű torta recept kezdőknek

6. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tészta oldalát vékonyan körbe kenjük a lekvárral és kókuszreszelékkel panírozzuk. Tetejét tetszés szerint, alkalomhoz illően díszítjük.

egyszerű torta recept kezdőknek


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.