A kókusz, és a mandula ütős párosítása már többször bizonyított. A tortában a kombó domináns ízeit lágy tejszínes krém ellensúlyozza.
Egyszerű, de mégis stílusos megjelenésű torta, melyet érdemes kipróbálni!
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 24 cm-es tortához
Piskótához:
3 db tojás
3 ek víz
120 g cukor
120 g finomliszt
6 g sütőpor
Kókuszos krém:
250 g mascarpone
1 dl habtejszín
10 g vaníliás cukor
50 g cukor
3 db lapzselatin
2,5 dl habtejszín, habbá verve
70 g kókuszreszelék
Mandula ropogós:
100 g fehér csoki
35 g mandula
35 g kukorica pehely vagy ostya
10 g vaníliás cukor
Tejszínes krém:
250 g mascarpone
1 dl habtejszín
10 g vaníliás cukor
50 g cukor
3 db lapzselatin
2,5 dl habtejszín habbá verve
A piskótához a tojások fehérjét 1 ek cukorral habbá verjük. A maradék cukrot a tojások sárgájával és a vízzel kikavarjuk, ezután mehet bele a liszt és a sütőpor végezetül pedig a felvert fehérje. A masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.
A kókuszos krémhez 1 dl tejszínt a kétféle cukorral felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverünk benne 3 db, hideg vízben feláztatott, kinyomkodott lapzselatint. A mascarponéhoz keverjük és hozzáadjuk a kókuszt.
Végezetül beleforgatjuk a felvert tejszínt. A piskótát tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) helyezzük, köré tortakarikát teszünk (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen) és a krémet egyenletesen a tèsztára simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
A ropogós réteghez a mandulát és a kukorica pelyhet késes aprítóba darabosra aprítjuk. A fehér csokit a vaníliás cukorral vízgőz fölött felolvasztjuk és a száraz alapanyagokkal alaposan összekeverjük. A tortaformánk aljára folpackot teszünk és elsimítjuk rajta a masszát. Hűtőben kidermesztjük, ez kb. 15 perc. Ezután óvatosan “ráborítjuk” a kókuszos rétegre és lehúzzuk a folpackot róla.
A tejszínes réteghez az 1 dl tejszínt felmelegítjük a kétféle cukorral. Lehúzzuk a tűzhelyről és mehet bele a hideg vízbe áztatott majd kinyomkodott lapzselatin. Összekeverjük a mascarponéval, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt.
A krémet a ropogós tetejére simítjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Habrózsákkal és kókuszreszelékkel díszítjük.