Az édesebb ízek rajongóinak egy Nesquik torta recept vajkaramellel, csokoládéval, és naranccsal. Ideális választás lehet húsvétra, gyerekeknek, vagy bárkinek, aki a kedveli a hasonló, édes ízeket. :)
Hozzávalók:
1 db 24 cm-es tortához:
Kakaós piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
100 g cukor
80 g finomliszt
40 g Nesquik kakaópor
6 g sütőpor
1 db narancs reszelt héja
Karamell krém:
125 g mascarpone
100 g cukor
60 g vaj
1,5 dl forrósított habtejszín
1 db lapzselatin
Narancsos csoki krém:
1 dl habtejszín
100 g tejcsokoládé
1 db lapzselatin
125 g mascarpone
1 db narancs reszelt héja
Kakaó krém:
1,5 dl habtejszín
20 g vaníliás cukor
40 g Nesquik kakaópor
3 db lapzselatin
2,5 dl habtejszín, lágy habbá verve
Narancs karamell:
95 g cukor
30 g vaj
1 dl frissen facsart narancslé
6 g étkezési keményítő + 0,5 dl frissen facsart narancslé
1 db lapzselatin
Díszítés:
csokoládé díszek
Elkészítés:
1. A piskótához a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a reszelt narancshéjat összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Közben a karamell krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felforrósítjuk. A cukrot száraz edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd a tejszínt és, ha már újra elolvadtak az esetlegesen visszakeményedett cukor darabkák lehúzzuk a tűzhelyről. Elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint és langyosra hűtjük. A mascarponéhez öntjük, és alaposan összekeverjük.
3. Elkezdjük a torta összeállítását. A kihűlt tésztát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A karamelles krémet a tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük, amíg a következő réteggel dolgozunk.
4. A narancsos csoki krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokit beletördeljük az 1 dl habtejszínbe és alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, hozzáöntjük a mascarponéhez, belereszeljük a narancshéjat és alaposan összekeverjük. Ráöntjük a karamelles rétegre és visszatesszük a hűtőbe, amíg a kakaós krém készül.
5. A kakaó krémhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A 1,5 dl habtejszínbe mérjük a kakaóport és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és alacsony lángon felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt. A kapott krémet a csokoládés rétegre öntjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
6. A narancs karamellhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A keményítőt kikavarjuk a 0,5 dl narancslében. Az 1 dl narancslevet felforrósítjuk. A cukrot száraz edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd a forró narancslevet, és a kikavart keményítőt. Kevergetve főzzük, alacsony lángon, amíg a keményítő elkezd sűrűsödni, krémesedni.Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Kihűtjük, de még mielőtt meghúzna, ráöntjük a kakaós krémre és további 1-2 órát hűtjük.
7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A torta tetejét tetszés szerint csokoládé díszekkel dekoráljuk.