Egy zamatos fügetorta, amit a meggyes joghurt mousse varázsol könnyeddé! Készítsd el egyszerűen a részletes, fázisfotós receptünk segítségével!


Torta recept

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához 

Fügés-pekándiós tészta: 

2 db egész tojás 

70 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

40 ml étolaj 

40 ml tej 

60 g finomliszt 

50 g pekándió 

6 g sütőpor 

100 g friss füge 

Tipp: pekándió helyett használhatunk sima diót, de helyettesíthetjük bármely más olajos magfélével is. 

Füge betét: 

250 g friss füge 

40 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 dl habtejszín 

25 g étkezési keményítő 

Meggyes joghurt krém: 

200 g fagyasztott meggy 

80 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

5 db lapzselatin 

300 g natúr görögjoghurt 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Díszítés: 

1-2 ek ízlés szerinti lekvár (pl. füge) 

50 g durvára darált pekándió 

1-2 db nagyobb darabokra vágott füge 

Torta recept

Elkészítés:

1. A tésztához a fügét megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A pekándiót késes aprítóban ledaráljuk és összekeverjük a liszttel, valamint a sütőporral. Az egész tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd jöhet hozzá az étolaj és a tej, majd a száraz alapanyagokat is fokozatosan beleöntjük, miközben dolgozik a habverő. A felkockázott fügét egy szilikon spatula segítségével a masszába forgatjuk és sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Fügetorta recept
Fügetorta recept

2. Mire a tészta kihűlt elkészítjük a füge betétet. A fügét felkockázzuk és turmixoljuk. A keményítőt csomómentesre kavarjuk a tejszínben és a fügéhez öntjük a kétféle cukorral együtt. Közepes lángon, kavargatva sűrűre főzzük. Ha füge legalább langyosra hűlt a tésztát tálcára tesszük és közepére helyezünk egy 20 cm-es tortakarikát. A fügekrémet a formába öntjük, egyenletesen elsimítjuk szükség szerint és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed, ez kb. 2 óra.

Fügetorta recept

3. Ha a füge meghúzott elkészítjük a joghurtkrémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A meggyet a kétféle cukorral felolvasztjuk és kissé darabosra turmixoljuk. Felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, majd alaposan elkeverjük a joghurttal, végül pedig hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt.

Fügetorta recept
Fügetorta recept

4. A fügebetét körül óvatosan eltávolítjuk a karikát (előtte érdemes késsel körbe vágni) és a tészta köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A joghurtkrémet a formába öntjük ügyelve, hogy a füge körül is megfelelően terüljön. A tortát egy éjszakára hűtőben hagyjuk dermedni.

Fügetorta recept

5. Ha a torta megfelelően kidermedt óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és a pekándióval panírozzuk. A torta tetejét friss fügével díszítjük.

Fügetorta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.