Egy mennyei high protein torta? Igen! De nem csak magas fehérje tartalma, és alacsony cukor tartalma miatt érdemes elkészíteni ezt a kinder bueno tortát, mert az íze is magával ragad, és a hívogató hangja duruzsol az elmédben, amíg csak el nem fogyasztod az egészet. :-D
Hozzávalók:
1 db 20 cm-es tortához:
Törökmogyorós tészta:
2 db tojás
40 g cukor
20 ml étolaj
40 g törökmogyoró
20 g finomliszt
Mogyorókrémes réteg:
150 g mogyorókrém (BioTech USA protein cream -->link<--)
150 g mascarpone
1 dl habtejszín
40 g cukormentes tejcsokoládé (Mi a TORRAS márkát használtuk)
2 db lapzselatin
1,5 dl habtejszín, habbá verve
Mogyorós ropogós réteg:
50 g mogyorókrém (BioTech USA protein cream -->link<--)
35 g cukormentes tejcsokoládé (Mi a TORRAS márkát használtuk)
15 g ostya (pl. fagyi tölcsér)
40 g törökmogyoró
Vaníliás tejkrém:
1,5 dl tej (2,8%-os) , vagy tejszín
30 g eritrit
½ rúd vanília kikapart magja
(ha érdekel, hogyan juthatsz jó minőségű vaníliához kedvező áron, akkor kattint ide <--)
2 db lapzselatin
50 g vaníliás fehérje por (Pl. BioTech USA Iso Whey Zero) -->link<--)
1,5 dl habtejszín, habbá verve
Csokoládé glazúr:
1 dl habtejszín
75 g cukormentes tejcsokoládé (Mi a TORRAS márkát használtuk)
1 db lapzselatin
Díszítés:
1-2 ek édesítőszeres lekvár
30 g durvára darált törökmogyoró
Kinder bueno csokoládé
1,5 dl habtejszín, habbá verve
Elkészítés:
1. A piskótához a mogyorót késes aprítóban ledaráljuk és összekeverjük a liszttel. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben beleöntjük az étolajat is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egy 20 cm-es tortakarikát és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Közben elkészítjük a ropogós réteget. Ehhez a mogyorót és az ostyát késes aprítóban összedaráljuk. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk és a mogyorókrémmel együtt a száraz alapanyagokhoz adjuk, összekeverjük. Egy tálcára frissen tartó fóliát terítünk, erre egy 18 cm-es tortakarikát teszünk. A masszát a formában elsimítjuk, és hűtőben alaposan kidermesztjük. Felhasználás előtt akár mélyhűtőbe is behelyezhetjük, 15 percre.
3. A mogyorókrémes réteghez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét és a mogyorókrémet egy keverőtálba mérjük. Az 1 dl tejszínbe tördeljük a csokit és közepes lángon, kavargatva felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A mascarponéhez és a mogyorókrémhez öntjük és alaposan összekeverjük. Ha legalább langyosra hűlt, akkor forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.
4. A piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.
5. Közben a vaníliás tejkrémhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejhez adjuk az eritritet és a vanília kikapart magját. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, ekkor jöhet hozzá a vaníliás fehérje por, amit csomómentesre keverünk benne. Végül a lágy habbá vert habtejszínt is hozzáforgatjuk.
6. A ropogóst a mogyorókrém réteg közepére helyezzük és ráöntjük a vaníliás krémet. Legalább 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.
7. A csokoládé glazúrhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét a tejszínbe tördeljük és kis lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomodott zselatint. Langyosra hűtjük és a vaníliás rétegre öntjük. További 1 órát hűtjük, amíg meg nem húz.
8. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és a mogyoróval panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körben habrózsákat nyomunk. Csokoládéval dekoráljuk.