Egy mennyei high protein torta? Igen! De nem csak magas fehérje tartalma, és alacsony cukor tartalma miatt érdemes elkészíteni ezt a kinder bueno tortát, mert az íze is magával ragad, és a hívogató hangja duruzsol az elmédben, amíg csak el nem fogyasztod az egészet. :-D

Kinder Bueno torta recept
High protein torta recept

Hozzávalók: 

1 db 20 cm-es tortához: 

Törökmogyorós tészta: 

2 db tojás 

40 g cukor 

20 ml étolaj 

40 g törökmogyoró 

20 g finomliszt 

Mogyorókrémes réteg: 

150 g mogyorókrém (BioTech USA protein cream -->link<--)

150 g mascarpone 

1 dl habtejszín 

40 g cukormentes tejcsokoládé (Mi a TORRAS márkát használtuk)

2 db lapzselatin 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Mogyorós ropogós réteg: 

50 g mogyorókrém  (BioTech USA protein cream -->link<--) 

35 g cukormentes tejcsokoládé  (Mi a TORRAS márkát használtuk)

15 g ostya (pl. fagyi tölcsér) 

40 g törökmogyoró 

Vaníliás tejkrém: 

1,5 dl tej (2,8%-os) , vagy tejszín

30 g eritrit 

½ rúd vanília kikapart magja  

(ha érdekel, hogyan juthatsz jó minőségű vaníliához kedvező áron, akkor kattint ide <--)

2 db lapzselatin 

50 g vaníliás fehérje por (Pl. BioTech USA Iso Whey Zero) -->link<--)

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Csokoládé glazúr: 

1 dl habtejszín 

75 g cukormentes tejcsokoládé  (Mi a TORRAS márkát használtuk)

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek édesítőszeres lekvár 

30 g durvára darált törökmogyoró 

Kinder bueno csokoládé 

1,5 dl habtejszín, habbá verve 

Recept könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a mogyorót késes aprítóban ledaráljuk és összekeverjük a liszttel. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben beleöntjük az étolajat is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egy 20 cm-es tortakarikát és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

High protein torta recept

2. Közben elkészítjük a ropogós réteget. Ehhez a mogyorót és az ostyát késes aprítóban összedaráljuk. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk és a mogyorókrémmel együtt a száraz alapanyagokhoz adjuk, összekeverjük. Egy tálcára frissen tartó fóliát terítünk, erre egy 18 cm-es tortakarikát teszünk. A masszát a formában elsimítjuk, és hűtőben alaposan kidermesztjük. Felhasználás előtt akár mélyhűtőbe is behelyezhetjük, 15 percre.

High protein torta recept

3. A mogyorókrémes réteghez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét és a mogyorókrémet egy keverőtálba mérjük. Az 1 dl tejszínbe tördeljük a csokit és közepes lángon, kavargatva felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A mascarponéhez és a mogyorókrémhez öntjük és alaposan összekeverjük. Ha legalább langyosra hűlt, akkor forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

High protein torta recept
High protein torta recept

4. A piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.

High protein torta recept

5. Közben a vaníliás tejkrémhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejhez adjuk az eritritet és a vanília kikapart magját. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, ekkor jöhet hozzá a vaníliás fehérje por, amit csomómentesre keverünk benne. Végül a lágy habbá vert habtejszínt is hozzáforgatjuk.

High protein torta recept

6. A ropogóst a mogyorókrém réteg közepére helyezzük és ráöntjük a vaníliás krémet. Legalább 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe dermedni.

High protein torta recept

7. A csokoládé glazúrhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét a tejszínbe tördeljük és kis lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomodott zselatint. Langyosra hűtjük és a vaníliás rétegre öntjük. További 1 órát hűtjük, amíg meg nem húz.

High protein torta recept

8. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és a mogyoróval panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag díszítő csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körben habrózsákat nyomunk. Csokoládéval dekoráljuk.

High protein kiinder bueno torta recept alacsony cukor tartalommal


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.