A lágy joghurthab találkozása az édes fehér csokoládéval, és a savanykás  bogyós gyümölcsökkel egy könnyed desszertben.  Sütés nélküli gyors  és egyszerű finomság :-)


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

Egy 18 cm-es pite formához:

A tésztához:

250 g zabkeksz (csokis vagy kakaós is lehet)

100 g vaj (megolvasztva)

1 evőkanál holland kakaópor (elhagyható ha a keksz alapból kakaós)

A joghurthabhoz:

500 g natúr joghurt (4x125 g kis pohár)

150 g fehér csokoládé

10 g bourbon vaníliás cukor

10 g őrölt zselatin (vagy 4 db lapzselatin)

0,5 dl habtejszín (az őrölt zselatinhoz)

2 dl habtejszín

A gyümölcs réteghez:

250 g mirelit bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szeder, ribizli)

40 g cukor

1 evőkanál vanília aroma

1 tk reszelt citrom héj

20 g étkezési keményítő

0,5 dl víz

Elkészítés:

A fázisfotók elkészültekor piros bogyós gyümölcsöt használtam, de az ízlés szerint változtatható,.A többi hozzávalót nem szükséges ilyenkor módosítani.

A kekszet daráljuk le, keverjük el a kakaóporral, mad öntsük hozzá az előzőleg felolvasztott vajat! Alaposan kavarjuk össze, és béleljük ki vele a piteformánkat! Tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül! 

Egy lábasba öntsük bele a joghurtot, adjuk hozzá a vaníliás cukortot, és tördeljük bele a fehér csokoládét! Folyamatosan kavargatva melegítsük addig, míg el el nem olvad benne a csokoládé! Közben a zselatint öntsük 0,5 dl tejszínbe, keverjük el, és várjunk vele 5 percet! Adjuk a meleg joghurthoz, és kavarjuk el alaposan! A meleg hatására feloldódik a megdermedt zselatin, de könnyebb elkeverni, ha előtte berakjuk a mikrohullámú sütőbe 10 mp-re. A kapott krémet tegyük félre hűlni!

 

Rakjuk a gyümölcsöket egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom héjat, a vanília aromát! A keményítőt kavarjuk el a vízzel és azt öntsük hozzá! Folyamatosan kavargatva forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy a fakanál csíkot húz maga után! Tegyük félre hűlni! 

Verjük habbá a tejszínt, és forgassuk a már kihűlt joghurthoz! Kavarjuk addig, amíg egynemű krémet nem kapunk! 

Töltsük a joghurthabot a formába, és tegyük a hűtőbe dermedni, majd ha megdermedt a gyümölcsöt is oszlassuk el a tetején! (Én olyan piteformát ajánlok aminek az alja alulról kiemelhető) 



Áfonyás pite fehércsokis joghurt krém
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.