A lágy joghurthab találkozása az édes fehér csokoládéval, és a savanykás bogyós gyümölcsökkel egy könnyed desszertben. Sütés nélküli gyors és egyszerű finomság :-)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Egy 18 cm-es pite formához:
A tésztához:
250 g zabkeksz (csokis vagy kakaós is lehet)
100 g vaj (megolvasztva)
1 evőkanál holland kakaópor (elhagyható ha a keksz alapból kakaós)
A joghurthabhoz:
500 g natúr joghurt (4x125 g kis pohár)
150 g fehér csokoládé
10 g bourbon vaníliás cukor
10 g őrölt zselatin (vagy 4 db lapzselatin)
0,5 dl habtejszín (az őrölt zselatinhoz)
2 dl habtejszín
A gyümölcs réteghez:
250 g mirelit bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szeder, ribizli)
40 g cukor
1 evőkanál vanília aroma
1 tk reszelt citrom héj
20 g étkezési keményítő
0,5 dl víz
A fázisfotók elkészültekor piros bogyós gyümölcsöt használtam, de az ízlés szerint változtatható,.A többi hozzávalót nem szükséges ilyenkor módosítani.
A kekszet daráljuk le, keverjük el a kakaóporral, mad öntsük hozzá az előzőleg felolvasztott vajat! Alaposan kavarjuk össze, és béleljük ki vele a piteformánkat! Tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül!
Egy lábasba öntsük bele a joghurtot, adjuk hozzá a vaníliás cukortot, és tördeljük bele a fehér csokoládét! Folyamatosan kavargatva melegítsük addig, míg el el nem olvad benne a csokoládé! Közben a zselatint öntsük 0,5 dl tejszínbe, keverjük el, és várjunk vele 5 percet! Adjuk a meleg joghurthoz, és kavarjuk el alaposan! A meleg hatására feloldódik a megdermedt zselatin, de könnyebb elkeverni, ha előtte berakjuk a mikrohullámú sütőbe 10 mp-re. A kapott krémet tegyük félre hűlni!
Rakjuk a gyümölcsöket egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom héjat, a vanília aromát! A keményítőt kavarjuk el a vízzel és azt öntsük hozzá! Folyamatosan kavargatva forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy a fakanál csíkot húz maga után! Tegyük félre hűlni!
Verjük habbá a tejszínt, és forgassuk a már kihűlt joghurthoz! Kavarjuk addig, amíg egynemű krémet nem kapunk!
Töltsük a joghurthabot a formába, és tegyük a hűtőbe dermedni, majd ha megdermedt a gyümölcsöt is oszlassuk el a tetején! (Én olyan piteformát ajánlok aminek az alja alulról kiemelhető)