Egy könnyed, és könnyen elkészíthető édes kókusz torta erdei gyümölccsel. Egyszerűségével, és élénk megjelenésével könnyen elcsábít. Az ellenállás helyett inkább csak készítsd el! :-)

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kókuszos piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

120 g cukor 

80 g finomliszt 

40 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Kókuszos erdei gyümölcs krém: 

150 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék 

20 g vaníliás cukor 

50 g barna nádcukor 

3 db lapzselatin 

1 dl kókusztej 

20 g kókuszreszelék 

2,5 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Erdei gyümölcs zselé: 

250 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék 

20 g vaníliás cukor 

40 g barna nádcukor 

½ db citrom leve 

3 db lapzselatin 

Kókusz krém: 

2 dl kókusztej 

50 g tejpor (kávékrémpor) 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

3 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Kókuszos fehércsoki glazúr: 

1 dl kókusztej 

0,5 dl habtejszín 

100 g fehércsoki 

1 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek ízlés szerinti lekvár 

30 g kókuszreszelék 

friss gyümölcsök 

Torta recept

Elkészítés: 

1.piskótához a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáöntjük a vizet is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsös kókusz torta
Gyümölcsös kókusz torta

2. Közben a kókuszos erdei gyümölcs krémhez a fagyasztott gyümölcsöt a kétféle cukorral felolvasztjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a kókusztejet egy keverőtálba mérjük. A felolvadt gyümölcsöt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Ráöntjük a kókusztejre és alaposan összekeverjük. A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben kis lángon, időnként rázogatva világosra pirítjuk és ezt is a gyümölcshöz öntjük. Legalább langyosra hűtjük, csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

Gyümölcsös kókusz torta

3. A piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A gyümölcsös krémet a tésztára öntjük, szükség szerint egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni, amíg a zselé készül.

Gyümölcsös kókusz torta

4. A zseléhez a gyümölcsöt felolvasztjuk, turmixoljuk és a kétféle cukorral, valamint a citromlével felfőzzük. A zselatinokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott gyümölcsben elkeverjük. Kihűtjük, de még mielőtt dermedni kezd, ráöntjük a gyümölcsös kókuszos krémre és újabb hűtés következik, amíg meg nem húz.

Gyümölcsös kókusz torta

5. A kókusz krémhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejhez adjuk a tejport, valamint a kétféle cukrot és kikavarjuk. Közepes lángon, kavargatva felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt. A zselére öntjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Gyümölcsös kókusz torta

6. A glazúrhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejet és a tejszínt összekeverjük, beletördeljük a fehércsokit és alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a kókuszos krémre öntjük. További hűtés következik, legalább 1-2 óra.

Gyümölcsös kókusz torta

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és kókuszreszelékkel panírozzuk. A torta tetejét friss gyümölcsökkel, vagy alkalomhoz illően dekoráljuk.

Erdeigyümölcsös kókusz torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.