Egy könnyed, és könnyen elkészíthető epres banános joghurt torta lágyan harmonizáló, nem túl tolakodó ízvilággal. Kell ennél több? 


Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához: 

Kókuszos-joghurtos piskóta: 

4 db tojás 

80 g cukor 

20 ml étolaj 

150 g natúr görög joghurt 

80 g finomliszt 

50 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Banános epres krém: 

100 g fagyasztott eper 

20 g vaníliás cukor 

30 g cukor 

2 db lapzselatin

100 g natúr görög joghurt 

100 g mascarpone 

100 g hámozott banán 

Banános-kókuszos joghurt krém: 

1,5 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

50 g cukor 

30 g kókuszreszelék 

3 db lapzselatin 

300 g natúr görög joghurt 

100 g hámozott banán 

2 dl habtejszín, lágy habbá verve 

Eper zselé: 

200 g fagyasztott eper 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

2 db lapzselatin 

Díszítés: 

1-2 ek eperlekvár 

30 g kókuszreszelék 

friss eper 

banán

Recept könyv

Elkészítés: 

1. A piskótához a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, miközben hozzáadjuk az étolajat, majd a joghurtot is. A száraz alapanyagokat és a felvert fehérjét felváltva adagolva forgatjuk hozzá. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Epres banános joghurt torta recept

2. Ha a tészta kihűlt, elkészítjük a banános-epres krémet. Az epret a kétféle cukorral felolvasztjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A banánt pépesítjük és a mascarponéval, valamint a joghurttal együtt egy keverőtálba mérjük. Az epret áttörjük és a tűzhelyről lehúzva elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. A banános krémhez öntjük és alaposan összekeverjük.

Epres banános joghurt torta recept

3. A kihűlt piskótát tálcára tesszük és köré, szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A krémet a tésztára öntjük és hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára.

Epres banános joghurt torta recept

4. Közben elkészítjük a banános-kókuszos joghurt krémet. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A 1,5 dl habtejszínbe mérjük a kétféle cukrot és a kókuszreszeléket és felfőzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A banánt pürésítjük és a joghurttal együtt egy keverőtálba mérjük. Hozzáöntjük a zselatinos tejszínt és alaposan összekeverjük. A 2 dl habtejszínt lágy habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Az epres krémre öntjük és visszatesszük a hűtőbe további 2-3 órát dermedni.

Epres banános joghurt torta recept

5. Az eperzseléhez az epret a kétféle cukorral felolvasztjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A felolvadt epret pürésítjük, ízlés szerint átszűrjük. Elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat, és ha már legalább langyosra hűlt ráöntjük a joghurt krémre. Addig hűtjük tovább, amíg meg nem dermed.

Epres banános joghurt torta recept

6. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és kókuszreszelékkel panírozzuk. Friss eperrel, és banánnal dekoráljuk.

Epres banános joghurt torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.