Egyszerűen elkészíthető sült sajttorta  maracujával, és datolyaszilvával hozzáadott cukor nélkül, így bátrabban eshetünk kísértésbe. :-)


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Hozzávalók:

1 db 18 cm-es tortához: 

Keksz alap: 

170 g cukormentes keksz 

85 g olvasztott vaj 

Krém: 

500 g mascarpone 

100 g tejföl 

1 db egész tojás 

2 db tojássárgája 

60 g eritrit 

10 g vaníliás xilit 

1 ek étkezési keményítő 

1 dl cukormentes habtejszín 

1 db bio citrom reszelt héja 

1 db maracuja 

Gyümölcsöntet: 

1 db maracuja 

1 db datolyaszilva 

1-2 ek citromlé 

10 g vaníliás xilit 

20 g eritrit 

1 tk vanília aroma 

1 tk étkezési keményítő 

0,5 dl víz 

Elkészítés:

1. A keksz alaphoz a kekszet késes aprítóban ledaráljuk és alaposan összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is felérjen kb. 4 cm magasan. Amíg a krémet kikavarjuk tegyük a hűtőbe.
Tipp: A keksz alappal kibélelt forma alját érdemes alufóliával bevonni sütés előtt.

Cukormentes sajttorta

2.  A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a keményítővel és a kétféle édesítővel. Ezután jöhetnek hozzá a tojások, a maracuja kikapart belseje és a citromhéj, végezetül pedig a tejszín.

Cukormentes sajttorta

3. A krémet a keksz alapra öntjük. A sütő aljába forró vízzel töltött tepsit helyezünk és a tortát előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük. Kb. 45 perc után, ha már szép barna a teteje akkor kivehetjük. Nem baj, ha még enyhén remegős a belseje, mert meg fog szilárdulni. Ha kihűlt, akkor tegyük a hűtőbe pár órára!

Sült sajttorta

4. A gyümölcsöntethez a datolyaszilvát hámozzuk meg és a felét turmixoljuk le. Adjuk hozzá a maracuja kikapart belsejét illetve a datolyaszilva apróra kockázott másik felét. Ízesítsük citromlével, eritrittel, vaníliás xilittel valamint a vanília aromával és főzzük fel.

Maracuja datolya szilva sajttorta

5. A keményítőt kavarjuk ki a vízben és öntsük a gyümölcshöz. Addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Hagyjuk kihűlni.

Datolyaszilva sajttorta

6. Ha a tortánk megfelelően kidermedt, óvatosan vágjuk körbe és távolítsuk el a tortaforma oldalát. A gyümölcsöt öntsük a tetejére és már fogyaszthatjuk is.

Datolyaszilva torta cukormentes
Cukormentes sajttorta







Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.