Egyszerűen elkészíthető sült sajttorta maracujával, és datolyaszilvával hozzáadott cukor nélkül, így bátrabban eshetünk kísértésbe. :-)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 18 cm-es tortához:
Keksz alap:
170 g cukormentes keksz
85 g olvasztott vaj
Krém:
500 g mascarpone
100 g tejföl
1 db egész tojás
2 db tojássárgája
60 g eritrit
10 g vaníliás xilit
1 ek étkezési keményítő
1 dl cukormentes habtejszín
1 db bio citrom reszelt héja
1 db maracuja
Gyümölcsöntet:
1 db maracuja
1 db datolyaszilva
1-2 ek citromlé
10 g vaníliás xilit
20 g eritrit
1 tk vanília aroma
1 tk étkezési keményítő
0,5 dl víz
1. A keksz alaphoz a kekszet késes aprítóban ledaráljuk és alaposan összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is felérjen kb. 4 cm magasan. Amíg a krémet kikavarjuk tegyük a hűtőbe.
Tipp: A keksz alappal kibélelt forma alját érdemes alufóliával bevonni sütés előtt.
2. A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a keményítővel és a kétféle édesítővel. Ezután jöhetnek hozzá a tojások, a maracuja kikapart belseje és a citromhéj, végezetül pedig a tejszín.
3. A krémet a keksz alapra öntjük. A sütő aljába forró vízzel töltött tepsit helyezünk és a tortát előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük. Kb. 45 perc után, ha már szép barna a teteje akkor kivehetjük. Nem baj, ha még enyhén remegős a belseje, mert meg fog szilárdulni. Ha kihűlt, akkor tegyük a hűtőbe pár órára!
4. A gyümölcsöntethez a datolyaszilvát hámozzuk meg és a felét turmixoljuk le. Adjuk hozzá a maracuja kikapart belsejét illetve a datolyaszilva apróra kockázott másik felét. Ízesítsük citromlével, eritrittel, vaníliás xilittel valamint a vanília aromával és főzzük fel.
5. A keményítőt kavarjuk ki a vízben és öntsük a gyümölcshöz. Addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Hagyjuk kihűlni.
6. Ha a tortánk megfelelően kidermedt, óvatosan vágjuk körbe és távolítsuk el a tortaforma oldalát. A gyümölcsöt öntsük a tetejére és már fogyaszthatjuk is.