Puha kakaós piskóta, selymes csokoládé krém, színpompás és elragadó málnás eperkrém, ellenállhatatlan fehér csokis túróhab, tündöklő fehér csoki glazúr... Felkeltette az érdeklődéseteket? Ha igen készítsétek el Ti is :)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Hozzávalók:
1 db 24 cm-es tortához:
Kakaós piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
120 g cukor
80 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
6 g sütőpor
Étcsokoládé mousse:
2 db tojássárgája
3 dl tej (3,5%-os)
40 g étcsokoládé pudingpor
50 g étcsokoládé
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
2 db lapzselatin
2,5 dl habtejszín állati eredetű 33%-os
Gyümölcs réteg:
125 g fagyasztott eper
125 g fagyasztott málna
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
20 g étkezési keményítő
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
Fehércsokis túrókrém:
250 g tehéntúró
50 g tejföl
10 g vaníliás cukor
20 g cukor
50 g fehér csokoládé
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
1,5 dl állati eredetű habtejszín(33%-os), habbá verve
Fehércsokoládé glazúr:
50 g fehér csokoládé
2 dl habtejszín
10 g vaníliás cukor
2 db lapzselatin
Díszítés:
1,5 dl habtejszín, habbá verve
100 g étcsokoládé
néhány szem friss eper
Elkészítés:
1. A tésztához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel kikavarjuk, ezután hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is és simára keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kisütjük.
2. A csokoládé mousse-hoz a tojássárgákat a kétféle cukorral, 1 dl tejjel és a pudingporral kikavarjuk. A maradék tejet az étcsokival felforraljuk és vékony sugárban, folytonos keverés mellett a sárgájához csurgatjuk. Alacsony lángon, kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a tűzhelyről lehúzott csokoládés krémben elkeverjük. Langyosra hűtjük.
A tejszínt lágy habbá verjük és a csokoládés krémbe forgatjuk egy szilikon spatula segítségével. A kihűlt tésztát forgatható tortaállványra helyezzük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A csokoládés krémet a tésztára öntjük, szükség esetén egy kis méretű hajlított kenőkéssel elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni amíg a gyümölccsel foglalkozunk.
3. A gyümölcsös réteghez a kétféle cukorral és az aromával felolvasztjuk a gyümölcsöket. Botmixerrel pürésítjük. A keményítőt kikavarjuk a tejszínben és a gyümölcshöz öntjük. Sűrűsödésig főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és a kidermedt csokoládés rétegre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe amíg meg nem dermed.
4. A fehércsokis túrókrém következik. A tejfölt a túróhoz adjuk és egy villa segítségével áttörjük. 1 dl tejszínbe tördeljük a fehércsokit, valamint hozzáadjuk a kétféle cukrot is. Addig melegítjük, amíg a csoki és a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. A túróhoz öntjük és alaposan összekeverjük, majd a felvert habtejszínt is beleforgatjuk.
A masszát a kidermedt gyümölcsre öntjük és egy kis méretű, hajlított kenőkéssel elkenjük. Ismét hűtés következik.
5. A glazúrhoz a tejszínt felmelegítjük a vaníliás cukorral. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Keverés közben vigyázzunk, hogy ne képződjenek buborékok. Kerüljük a kézi habverő használatát! Tördeljük bele a fehércsokit, és óvatosan keverjük simára! Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kidermedt túrós rétegre, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni legalább 2-3 órára.
Tipp: Lehetőleg egy éjszakára hagyjuk a hűtőbe dermedni mielőtt eltávolítjuk a tortakarikát!
6. A díszítéshez a csokoládét csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. Belemártjuk az epreket és sütőpapírra tesszük dermedni. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A felvert habtejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. A csokoládéba mártott eprekkel dekoráljuk.