Egy könnyen elkészíthető mennyei és mutatós csokitorta ami nem tartalmaz roppanós réteget, nem szükséges tojás a krémbe, és olajos magvakra sincs szükség! A gyümölcsréteg bármilyen piros gyümölccsel helyettesíthető, és bár mi most reszeltünk hozzá egy kevés tonkababot, de az nyugodtan elhagyható, vagy helyettesíthető akár rumaromával, vagy vaníliával is.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 24cm-es tortához
Kakaós piskótához:
4 db tojás
4 ek hideg víz
160 g cukor
120 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
6 g sütőpor
Csokoládé moussehoz:
1 dl tejszín
100 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé
40 g cukor
1/3 db tonkabab
3 db lapzselatin
3 dl tejszín habbá verve
Gyümölcs zseléhez:
100 g eper
100 g málna
50 g pirosribizli
80 g cukor
10 g vaníliás cukor
4 db lapzselatin
Vaníliás fehércsoki moussehoz:
1 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
1 ek vanília aroma
20 g vaníliás cukor
3 db lapzselatin
3 dl tejszín habbá verve
Csokoládé glazúrhoz:
1 dl tejszín
50 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé
1 db lapzselatin
Díszítéshez:
1-2 ek lekvár darált dió
felvert habtejszín
liofilizált málna és piros ribizli
1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát egy 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.
2. A csokoládé mousse-hoz az 1 dl tejszínben feloldjuk a csokoládékat, a cukrot és belereszeljük a tonkababot is. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük és összeforgatjuk a nem túl keményre felvert habtejszínnel.
3. A piskótát helyezzük tálcára (lehetőleg forgathatóra, mert az a későbbiekben megkönnyíti a munkánkat díszítéskor) helyezzünk, köré tortakarikát (célszerű állítható méretű karikát használni, hogy kellően szorosan ölelje a piskótát, és hogy kellően magas legyen)! ebben fogjuk felépíteni a tortát. A piskótára öntjük a mousset és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem húz.
4. A gyümölcsöket a kétféle cukorral felfőzzük és leturmixoljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Hagyjuk kihűlni, majd ráöntjük a kidermedt csokoládé moussera. Visszatesszük a hűtőbe, amig a zselé is kidermed.
5. A fehércsokit a cukorral és a vaníliával felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a felázott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, összeforgatjuk a felvert habtejszínnel. A mousset a kidermedt gyümölcsre öntjük és a hűtőbe tesszük dermedni.
6. A glazúrhoz a kétféle csokoládét felolvasztjuk a tejszínben, majd elkeverjük benne a zselatint. A kidermedt torta tetejére öntjük és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ha a torta alaposan kidermedt, óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A piskótát vékonyan körbekenjük lekvárral és bepanírozzuk darált dióval. Tetejét habrózsákkal és liofilizált gyümölcsökkel díszítjük.