Egy igazán elegáns , és ellenállhatatlan édes  desszert. A könnyed, és selymes vaníliás krém, a  roppanós cukor réteg, a mandulás linzer, és az enyhén savas gyümölcsös réteg egy igazán előkelő éke lehet bármely étkezés lezárásának.

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Hozzávalók:

1 db 22 cm-es tortához 

Mandulás linzer:

130 g liszt (BL55)

50 g darált mandula (vagy mandula liszt)

120 g vaj

50 g cukor

10 g vaníliás cukor

1 db tojás sárgája

0,5 kezeletlen héjú citrom reszelt héja

Gyümölcs puding:

1 db narancs kifacsart leve

3 db maracuja gyümölcs húsa

10-15 g vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő

50 g cukor

10 g vaníliás cukor

Vaníliás krém:

3 dl tej 

4 dl állati eredetű habtejszín ( a zsírtartalom % nem fontos)

8 db tojás sárgája

1 db rúd vanília / Manilia.hu - A legfinomabb döntés

25 g vaníliás puding por , vagy étkezési keményítő

70 g cukor

Díszítéshez/ szervírozáshoz:

~ kb. 100-150 g porcukor

~100 g szeletelt mandula a panírozáshoz

Elkészítés:

1. Egy keverőtálba mérjük ki a hozzávalókat, a lehetőleg hűtött vajat kockázzuk fel előtte! Gyúrjuk őket egyneművé, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe amíg a többi elem elkészül, de minimum 30 percre!

Creme brulee torta fázis fotó 1

2. Facsarjuk ki a narancs levét, és a marcujával, a cukorral, illetve a puding porral folyamatosan kavargatva kezdjük el felfőzni! A gyümölcs magokat tetszés szerint szűrjük le, de ez a lépés elhagyható. Ha besűrűsödött, akkor tegyük félre!

Creme brulee torta fázis fotó 2

3. A tejet a tejszínnel, és a kettévágott, kikapart vaníliával kezdjük el lassan főzni! Nem muszáj felforralni. Tojások sárgáját alaposan keverjük krémesre! (Ez gépi habverővel kb. 2-3 perc.) Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a főzött tejszínt!

Creme brulee torta fázis fotó 3

4. A tésztát vegyük ki a hűtőből és nyújtsuk ki akkorára, hogy ki tudjuk vágni belőle a 22 cm-es karikánkat!  Ezt helyezzük egy kivajazott, kapcsos torta formába, és előmelegített  180 C fokos, légkeveréses sütőben süssük elő 10 percig!

Creme brulee torta fázis fotó 4

5. Egyenletesen oszlassuk el rajta a gyümölcspudingot, és alufóliával csomagoljuk körbe alulról a sütőformát, hogy a krém ne tudjon majd kifolyni! Öntsük rá a vanília krémet is!

A sütő aljába óvatosan tegyünk forró fizet egy mély tepsibe, hogy majd gőz képződjön sütés közben, és vegyük vissza a hőmérsékletet  150 C fokra! Végül süssük további 35 percig! Hagyjuk langyosra hűlni, és tegyük a hűtőbe néhány órára, de lehetőleg egy éjszakára!

Creme brulee torta fázis fotó 5

6. Ha körbevágtuk, és eltávolítottuk a torta karikát, akkor egy száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a mandula szeleteket, és panírozzuk be vele a torta oldalát!

A könnyebb szeletelhetőség érdekében célszerű a levágott szeleteket megszórni porcukorral, és azt karamellizálni szakács fáklyával nem pedig az egész tortát.

Creme brulee torta


Creme brulee torta



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.