Egy édes kísértés a csokoládé, és a kókusz szerelmeseinek! Járj kedvébe szeretteidnek a könnyen elkészíthető Bounty torta receptünkkel születésnap, névnap vagy bármilyen alkalomból ha egy kellemes desszerttel szeretnéd lezárni az étkezést!
Hozzávalók:
1 db 24 cm-es tortához
Kókuszos piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
120 g cukor
80 g finomliszt
40 g kókuszreszelék
6 g sütőpor
Csokoládé krém:
2 db tojássárgája
10 g vaníliás cukor
1,5 dl habtejszín
15 g étcsokoládés puding
2 db lapzselatin
100 g tejcsokoládé
2 dl habtejszín, habbá verve
Kókuszos krém:
250 g mascarpone
80 g kókuszreszelék
1 dl habtejszín
20 g vaníliás cukor
40 g cukor
3 db lapzselatin
2 dl habtejszín, habbá verve
Csokoládé bevonat:
200 g tejcsokoládé
100 g étcsokoládé
60 ml étolaj
Díszítés:
Bounty csokoládék
Elkészítés:
1. A kókuszos piskótához a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a vízzel kikavarjuk. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és a felvert fehérjéből 1-2 evőkanálnyi mennyiséget és kikavarjuk. Végül egy szilikon spatula segítségével hozzáforgatjuk a maradék felvert fehérje habot.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Ha a piskóta kihűlt elkészítjük a csokoládés krémet. A tejcsokit egy keverőtálba tördeljük és félretesszük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a 1,5 dl habtejszínt és a pudingport, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A tördelt csokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ha legalább langyosra hűlt hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt is.
3. A piskótát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A csokoládés krémet a tésztára öntjük és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.
4. Ha a csokis réteg meghúzott elkészítjük a kókuszos krémet. A mascarponét és a kókuszt egy keverőtálba mérjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és addig melegítjük közepes lángon, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, a mascarponéra és kókuszra öntjük és alaposan összekeverjük. Végül hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt.
A kapott krémet a csokis rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk és visszatesszük a hűtőbe legalább 4-5 órát dermedni.
5. Ha a tortánk már megfelelően kidermedt, akkor készítjük el a csokoládé bevonatot. A kétféle csokoládét egy tálba tördeljük és hozzáöntjük az étolajat. Egy gyorsforraló aljába annyi vizet öntünk, hogy ha a csokoládés tálat ráhelyezzük, akkor az ne érje el a vízszintet. Közepes lángon addig melegítjük amíg a csokoládé fel nem olvad.
Egy tálcára sütőpapírt terítünk, erre pedig egy rácsot helyezünk, amire a kidermedt tortánkat tesszük. Mi erre a célra egy nagyobb fazekat szoktunk használni, mert arról könnyebb leemelni a tortát, mint a rácsról. A csokoládét egyenletesen a tortára öntjük, a tetejéről óvatosan hajlított kenőkéssel lehúzunk a csokiból, hogy ne legyen túl vastag a bevonat és hogy az oldalát is megfelelően befedjen. Hagyjuk picit dermedni, majd áthelyezzük arra a tálcára, amin tálalni szeretnénk és hűtőbe tesszük, míg a csoki teljesen meg nem dermed. Bounty csokival dekoráljuk.