Egy édes kísértés a csokoládé, és a kókusz szerelmeseinek! Járj kedvébe szeretteidnek a könnyen elkészíthető Bounty torta receptünkkel születésnap, névnap vagy bármilyen alkalomból  ha egy kellemes desszerttel szeretnéd lezárni az étkezést!

Torta recept

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához 

Kókuszos piskóta: 

3 db tojás 

3 ek hideg víz 

120 g cukor 

80 g finomliszt 

40 g kókuszreszelék 

6 g sütőpor 

Csokoládé krém: 

2 db tojássárgája 

10 g vaníliás cukor 

1,5 dl habtejszín 

15 g étcsokoládés puding 

2 db lapzselatin 

100 g tejcsokoládé 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Kókuszos krém: 

250 g mascarpone 

80 g kókuszreszelék 

1 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

40 g cukor 

3 db lapzselatin 

2 dl habtejszín, habbá verve 

Csokoládé bevonat: 

200 g tejcsokoládé 

100 g étcsokoládé 

60 ml étolaj 

Díszítés: 

Bounty csokoládék 

Elkészítés:

1. A kókuszos piskótához a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a vízzel kikavarjuk. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és a felvert fehérjéből 1-2 evőkanálnyi mennyiséget és kikavarjuk. Végül egy szilikon spatula segítségével hozzáforgatjuk a maradék felvert fehérje habot. 

Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Bounty torta recept

2. Ha a piskóta kihűlt elkészítjük a csokoládés krémet. A tejcsokit egy keverőtálba tördeljük és félretesszük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a 1,5 dl habtejszínt és a pudingport, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. A tördelt csokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ha legalább langyosra hűlt hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt is.

Bounty torta recept
Bounty torta recept

3. A piskótát tálcára tesszük és köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A csokoládés krémet a tésztára öntjük és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.

Bounty torta recept

4. Ha a csokis réteg meghúzott elkészítjük a kókuszos krémet. A mascarponét és a kókuszt egy keverőtálba mérjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Az 1 dl tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és addig melegítjük közepes lángon, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Langyosra hűtjük, a mascarponéra és kókuszra öntjük és alaposan összekeverjük. Végül hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt. 

A kapott krémet a csokis rétegre öntjük, egyenletesen elsimítjuk és visszatesszük a hűtőbe legalább 4-5 órát dermedni.

Bounty torta recept

5. Ha a tortánk már megfelelően kidermedt, akkor készítjük el a csokoládé bevonatot. A kétféle csokoládét egy tálba tördeljük és hozzáöntjük az étolajat. Egy gyorsforraló aljába annyi vizet öntünk, hogy ha a csokoládés tálat ráhelyezzük, akkor az ne érje el a vízszintet. Közepes lángon addig melegítjük amíg a csokoládé fel nem olvad.

Egy tálcára sütőpapírt terítünk, erre pedig egy rácsot helyezünk, amire a kidermedt tortánkat tesszük. Mi erre a célra egy nagyobb fazekat szoktunk használni, mert arról könnyebb leemelni a tortát, mint a rácsról. A csokoládét egyenletesen a tortára öntjük, a tetejéről óvatosan hajlított kenőkéssel lehúzunk a csokiból, hogy ne legyen túl vastag a bevonat és hogy az oldalát is megfelelően befedjen. Hagyjuk picit dermedni, majd áthelyezzük arra a tálcára, amin tálalni szeretnénk és hűtőbe tesszük, míg a csoki teljesen meg nem dermed. Bounty csokival dekoráljuk.

Bounty torta recept
Bounty torta
Bounty torta



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.