Nem csak szemet gyönyörködtető, és nem csak mennyei finom, de egyszerűen el is készítheted! Tedd próbára, mert ilyen könnyedén kevés desszerttel tudsz ekkorát villantani! :-D

Torta recept

Hozzávalók:

1 db 24 cm-es tortához 

Fehér piskóta: 

6 db tojásfehérje 

70 g porcukor 

10 g vaníliás cukor 

80 g finomliszt 

6 g sütőpor 

Almás-málnás gyümölcsragu: 

200 g megtisztított alma (pl: Idared) 

150 g fagyasztott málna 

50 g kristálycukor 

20 g vaníliás cukor 

½ db citrom leve 

20 g vaj 

0,5 dl víz 

20 g étkezési keményítő 

Fehércsoki mousse: 

1,5 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

200 g fehércsoki 

3 db lapzselatin 

3 dl habtejszín, habbá verve 

Fehércsoki glazúr: 

2 dl habtejszín 

50 g fehércsoki 

10 g vaníliás cukor 

2 db lapzselatin 

Díszítés: 

fehércsoki díszek 

friss málna 

Torta recept

Elkészítés:

1. A piskótához a lisztet a sütőporral, a porcukrot pedig a vaníliás cukorral összekeverjük. A tojásfehérjét kevés cukorral elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a maradék cukrot is és kemény habot verünk belőle. Óvatosan egy szilikon spatula segítségével belekeverjük a lisztet. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát szép egyenletesen beleöntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Fehér csoki torta

2. Amíg a tészta sül elkészítjük a gyümölcsragut. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és citromlével meglocsoljuk. Apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a fagyott málnát és a kétféle cukrot, valamint a vajat. Alacsony lángon addig főzzük, amíg az alma kockák meg nem puhulnak. A keményítőt kikavarjuk a vízben, a gyümölcshöz öntjük és közepes lángon, kavargatva sűrűre főzzük. Időnként átkavarva hagyjuk kihűlni.

Fehér csoki torta

3. Ha a tészta és a gyümölcs is kihűlt a tésztát tálcára helyezzük és a közepére teszünk egy 20 cm-es tortakarikát. A gyümölcsöt beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni. Ez kb. 1-1,5 óra.

Fehér csoki torta

4. Ha a gyümölcs megdermedt akkor készítjük el a fehércsoki mousse-t. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A 1,5 dl habtejszínbe tördeljük a fehércsokit és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről. A felpuhult zselatint kinyomkodjuk és a fehércsokihoz keverjük. Legalább langyosra hűtjük és csak ezután forgatjuk össze a lágy habbá vert habtejszínnel.

Fehér csoki torta

5. A gyümölcs körül óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát és a tészta köré egy állítható tortakarikát csatolunk, szorosan. A mousse-t a formába öntjük és visszatesszük a hűtőbe legalább 3-4 órára dermedni.

Fehér csoki torta

6. A fehércsokoládé glazúrhoz a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral felforrósítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatinokat. Keverés közben vigyázzunk, hogy ne képződjenek buborékok. Kerüljük a kézi habverő használatát! Szórjuk bele az apróra tördelt fehér csokit, és óvatosan keverjük simára! Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kidermedt fehércsoki mousse-ra és tegyük vissza a hűtőbe dermedni további 1-2 órára.

Fehér csoki torta

7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. Tetszés szerint fehércsoki díszekkel és friss málnával dekoráljuk.

Fehér csoki torta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.