Hogy mi az az egyetlen dolog ami még a képviselőfánknál is finomabb? Az extraként omlós tésztával borított képviselő fánk, ahol ez a plusz elem további ropogós élményt ad az egyébként is mennyei finom sütinek.😉


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Hozzávalók:

A ropogós tésztához:
-85 g átszitált liszt
-80 g barna cukor
-65 g puha vaj
Az égetett tésztához:
-1,7 dl tej
-70 g vaj
-100 g átszitált liszt
-1 teáskanál cukor
-1 csipet
-3 db tojás
A krémhez:
-3,5 dl tej
-50 g vaj
-3 db tojássárgája
-1 csomag (36 g) bourbon vaníliás pudingpor
-1 dl habtejszín
-80 g cukor
-1 db bio narancs reszelt héja
-0,5 db narancs kifacsart leve
A csokihabhoz:
-40 g fehér csokoládé
-60 g tej csokoládé
-2 dl habtejszín
-20 g porcukor
A díszítéshez:
-Ízlés szerint porcukor


A ropogós tésztához mérjük ki egy keverőtálba a lisztet, a cukrot, és a felkockázott puha vajat, majd az gyúrjuk össze, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe pihenni amíg elkészítjük az égetett tésztát! 

Az égetett tésztához forraljuk fel a tejet a vajjal, a sóval és a cukorral egy vastag aljú edényben, majd vegyük le a tűzről! 

Adjuk hozzá a lisztet, keverjük addig amíg össze nem áll, majd tegyük vissza a tűzre, és forgassuk addig amíg könnyedén el nem válik az edény falától (1-2 perc). Tegyük egy keverőtálba hűlni 5-10 percre! 

A tojásokat keverjük össze, és fokozatosan keverjük hozzá a tésztához, időnként ellenőrizzük az állagát, és ha már nem igényel több tojást, akkor nem kell hozzá adni az összeset. 

Nem kell hozzá adni több tojást, ha kiveszünk belőle egy keveset, és az V alakban vissza lassan folyik. Ekkor töltsük egy nagy sima csövű habzsákba, és és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ki 5 cm átmérőjű halmokat egymástól megfelelő távolságra! 

A félre tett tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd egy 5 cm-es kiszúróval szúrjunk ki belőle köröket, és helyezzük az égetett tésztákra őket! Tegyük előmelegített 180 C fokos sütőbe kb.25-35 percre, de közben 2 percenként egy pillanatra nyissuk ki résre a sütő ajtót, hogy a gőz el tudjon távozni a sütőtérből! 

Ha kihűltek, akkor óvatosan vágjuk le a kalapjukat! 

A krémhez a a tojás sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, adjunk hozzá 0, 5 dl tejet, majd a csomag pudingport és keverjük simára! Közben a 3 dl tejet forraljuk fel a vajjal,... 

Majd lassan, folyamatos keverés mellett öntsük a tojáshoz! Tegyük vissza a tűzre melegíteni, és folyamatos kavargatás közben forraljuk fel! 

Legalább 1 percig forraljuk, majd miután besűrűsödött, keverjük simára a narancs héjával, és a felének a levével! Tegyük félre hűlni, de időközben néha kavargassuk meg! 

Ha kihűlt, akkor verjük habbá a 3 dl habtejszínt az 1 evőkanál cukorral, majd a harmadát keverjük a kihűlt krémhez! 

A csokihabhoz gőz fölött olvasszuk meg tejcsokit a fehér csokival, majd keverjük össze a maradék felvert hab felével! 

Végül a maradék habot úgy forgassuk hozzá, hogy ne keveredjen el vele teljesen, hanem megmaradjon a márványos hatás! Töltsük csillagcsöves habzsákba, és tegyük a hűtőbe 15-20 percre! 

A krémet is rakjuk habzsákba, és töltsük meg vele színültig a fánkokat! 

A csokoládés habot nyomjuk ki a sárga krém tetejére, és helyezzük vissza a fánkok kalapját! Végül szórjuk meg porcukorral. A hűtőszekrény még jót tesz neki fogyasztás előtt.😉 Jó étvágyat! 

Érdemes más töltelékkel is kipróbálni. Szeretjük vaníliás krémmel és kis gyümölcs lekvárral is.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.