Egy igazi Mikulás váró desszert, nem csak gyermekeknek, hisz, valljuk be őszintén, hogy mi felnőttek is szeretjük a meglepiket☃️Készítsétek el Ti is ezeket a Cupcake-ket és ajándékozzátok meg vele szeretteiteket,kollégáitokat, barátaitokat, hiszen örömet okozni jó!🧁🥰


Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Hozzávalók 20 db-hoz: 

Muffin: 

250 g finomliszt 

5 g sütőpor 

Csipet só 

10 g holland kakaópor 

10 g étkezési keményítő 

3 db tojás 

100 g puha vaj 

240 g cukor 

10 g vaníliás cukor

 1 ek ételecet 10%-os

2 dl étolaj 

200 g író ennek hiányában kefir 

piros ételfesték 

Krém: 

150 g fehér csoki 

1 dl tejszín 

40 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

250 g mascarpone 

5 db lapzselatin 

250 ml tejszín, habbá verve 

Elkészítés: 

A tésztához a száraz alapanyagokat a cukor kivételével összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A maradék cukrot és a vaníliás cukrot kihabosítjuk a vajjal. 

Vörös bársony muffin


A tojások sárgáját elkeverjük a kihabosított vajjal, jöhetnek hozzá az ecet, az étolaj és az író. Ezután fokozatosan adagolva simára kavarjuk benne a száraz alapanyagokat. 

Vörös bársony muffin


Alaposan eldolgozzuk benne az ételszínezéket, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét. 

Vörös bársony muffin


A masszát muffin formába töltjük és előmelegített, 180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 

Vörösbársony muffin


A krémhez a csokoládét a kétféle cukorral felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott lapzselatinokat. A mascarponéra öntjük, alaposan elkeverjük végül összeforgatjuk a felvert habtejszínnel. 

Vörösbársony muffin


A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Tetszés szerint különféle cukorkákkal, csokoládé díszekkel dekoráljuk. Akár kis ajándék dobozba csomagolva apró ajándékként is megállja a helyét😉

Vörösbársony muffin



Red velvet cupcake
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.