Egy igazi Mikulás váró desszert, nem csak gyermekeknek, hisz, valljuk be őszintén, hogy mi felnőttek is szeretjük a meglepiket☃️Készítsétek el Ti is ezeket a Cupcake-ket és ajándékozzátok meg vele szeretteiteket,kollégáitokat, barátaitokat, hiszen örömet okozni jó!🧁🥰
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Hozzávalók 20 db-hoz:
Muffin:
250 g finomliszt
5 g sütőpor
Csipet só
10 g holland kakaópor
10 g étkezési keményítő
3 db tojás
100 g puha vaj
240 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 ek ételecet 10%-os
2 dl étolaj
200 g író ennek hiányában kefir
piros ételfesték
Krém:
150 g fehér csoki
1 dl tejszín
40 g cukor
20 g vaníliás cukor
250 g mascarpone
5 db lapzselatin
250 ml tejszín, habbá verve
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat a cukor kivételével összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A maradék cukrot és a vaníliás cukrot kihabosítjuk a vajjal.
A tojások sárgáját elkeverjük a kihabosított vajjal, jöhetnek hozzá az ecet, az étolaj és az író. Ezután fokozatosan adagolva simára kavarjuk benne a száraz alapanyagokat.
Alaposan eldolgozzuk benne az ételszínezéket, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét.
A masszát muffin formába töltjük és előmelegített, 180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a csokoládét a kétféle cukorral felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott lapzselatinokat. A mascarponéra öntjük, alaposan elkeverjük végül összeforgatjuk a felvert habtejszínnel.
A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Tetszés szerint különféle cukorkákkal, csokoládé díszekkel dekoráljuk. Akár kis ajándék dobozba csomagolva apró ajándékként is megállja a helyét😉