A mennyei 2009-es országtorta, a "Pándi meggytorta" részletes, fázis fotós leírása. Néhány pontban eltér az eredeti recept leírásától, hogy könnyebb legyen elkészíteni, de az eredmény így is mesés!  Amit kiemelnék a tortából, az mindenképpen a tészta! Mennyei finom, könnyed állagú! Érdemes kipróbálni!

Eredeti recept:

Zila László – Zila Kávéház / Budapest

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.


Hozzávalók:

(1 db  24 cm-es tortához)

Tésztához:

3 db egész tojás

175 g cukor

140 g magozott meggy

33 ml tej

100 g étolaj

70 g vaj

190 g liszt

5 g sütőpor

1/2 db citrom héja és leve

2 g fahéj

Meggytöltelék:

360 g magozott meggy

180 ml meggylé

40 g vaníliás pudingpor

70 g cukor

1/2 db citrom héja és leve

1 kk fahéj

6 ml cherry brandy (én aromát használtam)

Alapkrém:

200 ml tej

80 g cukor

250 g mascarpone

100 g fehércsokoládé

3 db lapzselatin

4 dl habtejszín

Díszítés:

1,5 dl tejszín, habbá verve

néhány szem meggy

csokoládé díszek

Elkészítés:

1.  A tésztához a meggyet enyhén darabosra pépesítjük. A lisztet, sütőport, fahéjat és a citrom héját összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a pépesített meggyet, a tejet, olajat, a felolvasztott vajat és a citrom levét.

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

2. A tojásokat a cukorral lassú tűzön addig melegítjük, amíg 80 fokos lesz. Ekkor levesszük a tűzről és habbá verjük. Viszonylag sokáig tart, és nem lesz kemény hab. Addig dolgoztassuk, amíg kivilágosodik. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

3. A habot a meggyes masszába forgatjuk, majd laza mozdulatokkal, egy szilikon spatula segítségével elkeverjük benne a száraz alapanyagok keverékét is. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

4. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Egyenként 28 dkg massza jut egy tésztára. 23 cm-es, sütőpapírral bélelt formában egyenként megsütjük a piskótákat. 190 C fokos előmelegített sütőben 10-10 perc alatt megsülnek. Miután megsült, megszórjuk cukorral, sütőpapírt helyezünk rá, átfordítjuk és így hagyjuk kihűlni. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

5. A meggytöltelékhez a meggyet a citrom héjával és levével, a fahéjjal és a cherry brandy-vel lepürésítjük. A pudingport a meggylében a cukorral sűrűre főzzük, majd beleforgatjuk a meggyet is. Hagyjuk kihűlni. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

6.Az alapkrémhez a fehércsokit csokiolvasztó tálkába tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk majd a mascarponéval elkeverjük. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a felázott, kinyomkodott zselatinokat, majd a fehércsokis krémbe keverjük. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

7. A habtejszínt nem túl kemény, inkább lágy habbá verjük és a fehércsokis mascarpone krémbe forgatjuk. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

8. Összeállítjuk a tortát. Egy tortalap köré visszahelyezzük a tortakarikát, lehetőség szerint használjunk állíthatót, hogy szorosan illeszkedjen a tésztához. A tésztát megkenjük a meggytöltelék harmadával. Erre jön a krém harmada. Újabb tészta-meggytöltelék-krém-tészta-meggytöltelék-krém. Így a krém kerül felülre, szépen elkenjük. Hűtőben legalább 3 órát hűtjük. 

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )

9. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és levesszük a tortakarikát.  A felvert tejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük. A torta tetejét felvert habrózsákkal, meggyszemekkel, csokoládé díszekkel és fehércsoki forgáccsal díszítjük.

Pándi meggytorta ( Országtorta 2009 )





Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.