Képzeld el, ahogy a kávé gazdag és telt íze, találkozik az édes oreo kekszek roppanós textúrájával, és a selymes vaníliás tejhabbal! Ezt a különleges eleganciát nyújtó oreo tortát Te is könnyedén elkészítheted a részletes receptnek köszönhetően!
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Ha szereted az Oreot, akkor olvasd el ezt a rövid cikket, amiben összegyűjtöttük az 5 kedvenc Oreo torta receptünket. A cikk elolvasásához kattints ide, vagy a fényképre!
1 db 24 cm-es tortához:
Kávés-Oreos piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
30 g 3in1 kávé (2 tasak)
110 g cukor
50 g finomliszt
50 g Oreo keksz
6 g sütőpor
Oreo krém:
125 g mascarpone
100 g Oreo keksz
1 dl habtejszín
10 g vaníliás cukor
30 g cukor
3 db lapzselatin
1 dl habtejszín, habbá verve
Vaníliás tejkrém:
1,5 dl tej (2,8%-os)
20 g cukor
20 g vaníliás cukor
15 g étkezési keményítő
2 db lapzselatin
1,5 dl habtejszín, habbá verve
Kávé mousse:
1 dl frissen főzött fekete kávé
20 g vaníliás cukor
50 g cukor
4 db lapzselatin
125 g mascarpone
3,5 dl habtejszín, habbá verve
Díszítés:
1-2 ek lekvár
175 g Oreo keksz
1,5 dl habtejszín, habbá verve
1. A piskótához a kekszet (a töltelékével együtt) késes aprítóban ledaráljuk. Összekeverjük a liszttel, az instant kávéval és a sütőporral. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel kikavarjuk majd felváltva adagolva összeforgatjuk a száraz alapanyagokkal és a felvert fehérjével. A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütési idő és hőfok hőlégkeveréssel értendő és sütőnként eltérő lehet.
2. Ha a tészta kihűlt elkészítjük az Oreo krémet. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. 1 dl tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és addig melegítjük amíg azok fel nem olvadnak. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Hozzáöntjük a mascarponéhez és alaposan összekeverjük egy kézi habverő segítségével. A kekszet nagyobb darabokra tördelve a krémbe keverjük, végül egy szilikon spatula segítségével hozzáforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínt.
3. A kihűlt tésztát forgatható tortaállványra helyezzük. A tészta közepére egy 20 cm-es tortakarikát teszünk és a krémet, egyenletesen a tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni kb. 1 órára.
4. A vaníliás tejkrémmel folytatjuk. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tejben kikavarjuk a kétféle cukrot és a keményítőt. Kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Időnként átkavarva langyosra hűtjük és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt. A kapott krémet az Oreos rétegre öntjük szép egyenletesen, szükség szerint egy kis méretű, hajlított kenőkéssel elsimítjuk, és visszatesszük a hűtőbe dermedni legalább 2 órára.
5. A kávé mousset akkor készítjük el, amikor a tejkrém már kidermedt. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A frissen főzött kávéban feloldjuk a kétféle cukrot és amíg még meleg elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Alaposan összekeverjük a mascarponéval. Amikor legalább langyosra hűlt összeforgatjuk a lágy habbá vert habtejszínnel.
6. A tészta közepéről óvatosan eltávolítjuk a keretet és a tészta köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk. A mousset a tésztára öntjük úgy, hogy az Oreos és tejkrémes réteg körül is megfelelően kitöltse a réseket. Szükség szerint egy kis méretű, hajlított kenőkéssel elsimítjuk a felületét és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük dermedni.
7. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát vékonyan körbe kenjük lekvárral és kekszmorzsával panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére habrózsákat nyomunk. Oreo keksz darabokkal dekoráljuk.