A csokoládé, a narancs, és a mangó triójának egy szuper fúziója, amely különlegessé varázsol bármely ünnepi alkalmat, amire elkészíted.

Torta recept

Hozzávalók: 

1 db 24 cm-es tortához 

Narancsos-kakaós piskóta: 

2 db tojás 

2 ek hideg víz 

80 g cukor 

60 g finomliszt 

20 g cukrozatlan kakaópor 

6 g sütőpor 

1 db kezeletlen narancs reszelt héja 

Narancsos csoki betét: 

100 g tejcsokoládé 

20 g étcsokoládé 

1 db kezeletlen narancs reszelt héja 

2 db tojássárgája 

20 g vaníliás cukor 

10 g étkezési keményítő 

1,5 dl habtejszín 

2 db lapzselatin 

1,5 dl habtejszín, habbá verve

Narancsos mangókrém: 

400 g lecsöpögtetett mangó konzerv 

1,5 dl frissen facsart narancslé 

2 db tojássárgája 

50 g cukor 

20 g vaníliás cukor 

25 g étkezési keményítő 

3 db lapzselatin 

2,5 dl habtejszín, habbá verve 

Csokis hab: 

50 g tejcsokoládé 

50 g étkecsokoládé 

1,5 dl forró habtejszín 

Díszítés: 

Csokis hab 

csokoládé forgács 

Torta recept

Elkészítés:

1. A piskótához a lisztet, a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és belereszeljük a narancshéjat. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a vizet is. A felvert fehérjét és a száraz alapanyagokat felváltva adagolva a sárgájához forgatjuk. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Mangótorta

2. Következő lépésben a csokibetétet készítjük el. Ehhez a kétféle csokit egy keverőtálba tördeljük és belereszeljük a narancshéjat is. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd jöhet bele a keményítő és a tejszín, amikkel simára keverjük. Alacsony lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Ezután a csokoládéra öntjük és alaposan összekeverjük, hogy a csoki teljesen fel tudjon olvadni. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

Mangótorta

3. Elkezdjük a torta összeállítását. A kihűlt tésztát tálcára tesszük, és a közepére helyezünk egy 20 cm-es tortakarikát. A csokoládé krémet a formába öntjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Mangótorta

4. Ha a csokibetét kidermedt, elkészítjük a narancsos mangókrémet. Ehhez a mangót a narancslével turmixoljuk, majd átszűrjük, hogy a mangó rostszálai ne kerüljenek a krémbe. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzámérjük a keményítőt és adunk hozzá a mangópüréből is, hogy könnyebben csomómentesre tudjuk keverni, végül a maradék mangót is beleöntjük. Alacsony lángon, kavargatva addig melegítjük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatinokat. Legalább langyosra hűtjük, és csak ezután forgatjuk hozzá a lágy habbá vert habtejszínt.

Mangótorta
Mangótorta

5. A csokoládé betét körül eltávolítjuk a tortakarikát, előtte késsel óvatosan körbe vágjuk. A piskóta köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk és a mangós krémet beleöntjük úgy, hogy a csokibetét körül mindenhol megfelelően terüljön. Szükség szerint elsimítjuk és hűtőbe tesszük lehetőség szerint egy éjszakára, de lagalább 5-6 órára.

Mangótorta

6. Amíg a torta dermed, a csokoládé habhoz a kétféle csokit tördeljük bele egy keverőtálba. A tejszínt forrósítsuk fel és öntsük a csokira. Alaposan keverjük el kézi habverő segítségével, hogy a csoki teljesen felolvadjon. Takarjuk le frissen tartó fóliával és hűtőben alaposan hűtsük ki.

Mangótorta

7. Ha a torta kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A kihűlt csokis tejszínt habbá verjük, csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk. Csokoládé forgáccsal tovább dekoráljuk.

Mangótorta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.