A matcha tea jótékony hatásáról az a hír járja,hogy mindenre is jó!🙂Azt az egyet bizton állíthatjuk,hogy sütemény ízesítéséhez kiváló! Fekete szezámos tésztával párosítva pedig igazi ínyencség!😉😋Érdemes kipróbálni! 👨🍳
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Silicomart Eclipse 1000 torta forma, vagy 18 cm-es zsúr torta
Hozzávalók:
A tésztához:
30 g fekete szezámmag
10 g liszt
2 db tojás
40 g cukor
1 teáskanál étolaj
Tetszés szerint fekete ételfesték (elhagyható)
A matcha réteghez:
1 teáskanál matcha tea por
0,5 dl víz
2 db tojás sárgája
80 g sötét vegyes virágméz
1 dl tej
3 db lapzselatin
2 dl habtejszín
A glazúrhoz:
150 g glükóz szirup
150 g cukor
75 ml víz
100 g sűrített tej
150 g fehér csokoládé
5 db lapzselatin
A díszítéshez:
80 g víz
10 g liszt
20 g olaj
1 kávéskanál matcha tea por
Szükség szerint fekete ételfesték vagy tintahal tinta
Elkészítés:
A tésztához daráljuk le a szezámmagokat, és keverjük el a lisztel! A tojásokat válasszuk szét! A sárgáját keverjük fehéredésig a cukor egy harmadával, és az olajjal, a fehérjét verjük habbá a cukor két harmadával!
A lisztes keveréket, és a habot fokozatosan adagolva keverjük a sárgájához, ügyelve hogy ne törjük meg túlságosan a habot! A kapott masszát öntsük a kisméretű torta karikánkba, és 180 C fokon süssük készre! Én szilikon formában építettem a tortát, de egy hagyományos tortakarikában tegyük alulra a kapott tésztát!
A tojássárgákat kavarjuk el alaposan a mézzel, majd a teaport alaposan kavarjuk el felmelegített vízben, és lassan öntsük hozzájuk! Az 1 dl tejet forraljuk fel,és azt is lassan öntsük krémbe folyamatos kavarás mellett. Tegyük egy gyors forralóba, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett melegítsük kb. 85 C fokig! Áztassuk hideg vízbe a lapzselatinokat 5-10 percre, nyomkodjuk ki őket, és alaposan kavarjuk el a még meleg krémben! Tegyük félre hűlni, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot!
A kapott krémet oszlassuk el a tésztánkon! Tegyük a hűtőbe dermedni minimum 4 órára mielőtt eltávolítjuk a formát!
A bevonóhoz melegítsük fel a vizet, a cukrot, és a glükóz szirupot 103 C fokig, öntsük hozzá a sűrített tejet, majd öntsük rá a feltördelt fehér csokira és kavarjuk simára! Adjuk hozzá a beáztatott és kifacsart lapzselatinokat!
Adjuk hozzá a matcha tea port, és turmixoljuk le, majd szűrjük át! Tegyük félre hűlni amíg el nem éri a kb. 32 C fokot. Végül öntsük a kidermesztett tortánkra!
A vizet kavarjuk el a liszttel, és felezzük el! Az egyikhez adjuk hozzá a teaport, a másikhoz az ételfestéket, majd kevés olajon süssük őket adíg amíg el el nem párolog belőlü a nedvesség!