A mangó és az eper gyümölcsössége kiválóan ellensúlyozza a fehércsoki édességét. Ez a három alapanyag meghatározó ízélményt nyújt a torta fogyasztóinak.
Mostantól a weboldalunkon is elérhető ez a kedvelt torta receptünk, igaz a többi receptünkkel ellentétben itt nem készültek fázis fotók, ezt most nézzétek el nekünk! :-)
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 24 cm-es tortához
Piskóta:
3 db tojás
3 ek hideg víz
120 g cukor
120 g finomliszt
6 g sütőpor
Mangós krém:
250 g mascarpone
200 g lecsöpögtetett mangó konzerv
60 g fehércsoki
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
10 g vaníliás cukor
2 dl tejszín habbá verve
Eper zselé:
250 g fagyasztott eper
80 g cukor
1/2 db citrom leve
20 g vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
4 db lapzselatin
Fehércsoki krém:
100 g fehércsoki
1 dl habtejszín
10 g vaníliás cukor
1 ek vanília aroma
20 g cukor
3 db lapzselatin
250 g mascarpone
2 dl tejszín habbá verve
Dísztés:
1-2 ek lekvár
30 g pirított, szeletelt mandula
1,5 dl tejszín, habbá verve
néhány szem friss eper
1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert habot. Egy 24 cm-es, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és 175 fokos, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
2. A mangós réteghez a fehércsokit a vaníliás cukorral felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben felpuhított, kinyomkodott zselatint. A mascarponéval összekeverjük. A mangót turmixoljuk és átszűrjük, hogy eltávolítsuk belőle a "rostszálakat" majd ezt is a mascarponéhoz keverjük. Végezetül összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
3. A piskótát egy forgatható tortaállványra helyezzük, és szorosan köré csatolunk egy állítható méretű torta karikát. Beleöntjük a krémet, majd elsimítjuk. Hűtőbe tesszük amíg készül a zselé.
4. Az eperzseléhez az epret a kétféle cukorral, a vanília aromával és a citromlével felfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A tűzhelyről lehúzva belekeverjük a hideg vízben felpuhított, kinyomkodott zselatint.
Ha az eper lehűlt, ráöntjük a krémre és addig hűtjük amíg meg nem dermed.
5. A fehércsokis réteghez a csokit a kétféle cukorral és az aromával felolvasztjuk az 1 dl tejszínben. Lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. Összeforgatjuk a mascarponéval és a felvert tejszínnel.
A krémet a kidermesztett zselére öntjük és hűtőben kb. 3 órát állni hagyjuk.
Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a torta karikát. A tésztát körbe kenjük lekvárral és a mandulával panírozzuk. A felvert habtejszínt csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk, ezekre helyezzük az eper cikkeket.