Az Oreo és a málna igen nagy népszerűségnek örvend nálunk, pláne, ha a kettőt egy tortában használjuk fel. A torta elkészítése semmilyen bonyolultabb eljárást nem igényel, így bátran ajánljuk kezdőknek is.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
Hozzávalók:
1 db 24 cm-es tortához
Piskóta:
4 db tojás
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
100 g mandulaliszt
40 g finomliszt
4 cl étolaj
Málna réteg:
250 g málna
40 g cukor
10 g vaníliás cukor
20 g étkezési keményítő
1 dl habtejszín
3 db lapzselatin
Oreo krém:
500 g mascarpone
250 g Oreo keksz
100 g cukor
1 dl habtejszín
5 db lapzselatin
4 dl habtejszín, habbá verve
Díszítés:
1,5 dl habtejszín, habbá verve
1-2 ek málnalekvár
50 g Oreo keksz összetörve
Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral és az étolajjal kikavarjuk, majd felváltva adagolva hozzákeverjük a kétféle liszt keverékét, valamint a felvert fehérjét. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A málnát a kétféle cukorral felfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A keményítőt elkeverjük a tejszínben és a málnához öntjük. Sűrűre főzzük majd lehúzzuk a tűzhelyről és elkeverjük benne a hideg vízben felpuhított, kinyomkodott zselatint. Időnként kevergetve langyosra hűtjük.
A krémhez 1 dl tejszínben feloldjuk a cukrot, majd a tűzhelyről lehúzva elkeverjük benne a hideg vízben feláztatott, kinyomkodott zselatint. A mascarponét összedolgozzuk a keksszel, amit kisebb darabokra törünk és ehhez adjuk a zselatinos tejszínt. Végezetül beleforgatjuk a felvert habtejszínt.
A piskótát (lehetőleg forgatható) tálcára helyezzük, köré (lehetőleg állítható méretű) tortakarikát teszünk. Rásimítjuk a krém felét, erre jöhet a málna majd a maradék krém. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
Óvatosan körbevágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tésztát málnalekvárral körbekenjük és kekszmorzsával panírozzuk, tetejét habrózsákkal, liofilizált málnával díszítjük!