Imrei Jánosné nevezése a sütinapon hamisítatlanul hozta a kedvelt házias ízeket, amelyeket annyira szeretünk! Hiszen a zsűri tetszését is oly mértékben elnyerte, hogy a számos nevezett alkotás közül a kategóriáján belül a 3. helyezéssel díjazta.
Ezúton is köszönjük neki, hogy lehetővé tette a recept megosztását!
A fázisfotókat pótoljuk amennyiben mi is elkészítjük majd a süteményt. :)
A Sütinap rendezvényről bővebben ide kattintva olvashatsz, ahol meg tudod nézni a többi nevezett alkotást is.
Hozzávalók:
Piskóta:
10 db tojás
200 g cukor
200 g finomliszt
Krém:
500 g Rama margarin
200 g porcukor
20 g vaníliás cukor
2 cs vanília ízű pudingpor
5 dl tej
100 g cukor
A krém szórásához és a díszítéshez:
500 g friss málna
Elkészítés:
1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a lisztet és a felvert fehérjét. A masszát kb. 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
2. Közben elkészítjük a krémet. A 3 dl tejet a 100 g cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A pudingport csomómentesre keverjük a maradék 2 dl tejben és a forró tejhez öntjük. Addig főzzük, kavargatva amíg sűrű krémet nem kapunk. Időnként átkavarva kihűtjük.
3. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal alaposan elkeverjük.
4. Összeállítjuk a sütit. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az egyik lapot tálcára helyezzük és krém felét egyenletesen eloszlatjuk rajta. Megszórjuk málnával, (amiből félreteszünk a díszítéshez), majd ráhelyezzük a piskóta másik felét. Erre jön a maradék krém, amit szép egyenletesen elkenünk. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk és a szeleteket friss málnaszemekkel díszítjük.