Imrei Jánosné  nevezése a sütinapon hamisítatlanul hozta a kedvelt házias ízeket, amelyeket annyira szeretünk! Hiszen a zsűri tetszését is oly mértékben elnyerte, hogy a számos nevezett alkotás közül a kategóriáján belül a 3. helyezéssel díjazta.

Ezúton is köszönjük neki, hogy lehetővé tette a recept megosztását!

A fázisfotókat pótoljuk amennyiben mi is elkészítjük majd a süteményt. :)

A Sütinap rendezvényről bővebben ide kattintva olvashatsz, ahol meg tudod nézni a többi nevezett alkotást is.

Hozzávalók: 

Piskóta: 

10 db tojás 

200 g cukor 

200 g finomliszt 

Krém: 

500 g Rama margarin 

200 g porcukor 

20 g vaníliás cukor 

2 cs vanília ízű pudingpor 

5 dl tej 

100 g cukor 

A krém szórásához és a díszítéshez: 

500 g friss málna 

Elkészítés: 

1. A piskótához a tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük. A sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral majd felváltva adagolva hozzáforgatjuk a lisztet és a felvert fehérjét. A masszát kb. 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 

2. Közben elkészítjük a krémet. A 3 dl tejet a 100 g cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A pudingport csomómentesre keverjük a maradék 2 dl tejben és a forró tejhez öntjük. Addig főzzük, kavargatva amíg sűrű krémet nem kapunk. Időnként átkavarva kihűtjük. 

3. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal alaposan elkeverjük. 

4. Összeállítjuk a sütit. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az egyik lapot tálcára helyezzük és krém felét egyenletesen eloszlatjuk rajta. Megszórjuk málnával, (amiből félreteszünk a díszítéshez), majd ráhelyezzük a piskóta másik felét. Erre jön a maradék krém, amit szép egyenletesen elkenünk. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk és a szeleteket friss málnaszemekkel díszítjük.

Málnás süti


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.