Könnyed, és krémes. Lágy, és kényeztető. Édes, és savanykás. Egyszerű, és mennyei finom sült túrótorta :-)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
(1 db 24 cm-es tortához)
500 g tehéntúró
500 g mascarpone
200 g porcukor
1 db vanília rúd
1 ek liszt
1 db citrom reszelt héja
7 db egész tojás
5 dl habtejszín
1. A túrót a porcukorral, a mascarponéval, a vanília kikapart magjával, a liszttel és a citromhéjjal elkavarjuk.
2. Jöhetnek hozzá a tojások, végezetül a tejszín. Alaposan összedolgozzuk.
3. Egy 25 cm-es sütőformába töltjük és 200 C fokos, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ízlés szerint gyümölcsöntettel vagy akár friss gyümölcsökkel kínáljuk.
Gyümölcs öntet elkészítéshez receptet nálunk is találsz (kattints ide).