Könnyed, és krémes. Lágy, és kényeztető. Édes, és savanykás. Egyszerű, és mennyei finom sült túrótorta :-)

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

(1 db 24 cm-es tortához)

500 g tehéntúró

500 g mascarpone

200 g porcukor

1 db vanília rúd

1 ek liszt

1 db citrom reszelt héja

7 db egész tojás

5 dl habtejszín

Elkészítés:

1. A túrót a porcukorral, a mascarponéval, a vanília kikapart magjával, a liszttel és a citromhéjjal elkavarjuk. 

Sült túrótorta fázis

2. Jöhetnek hozzá a tojások, végezetül a tejszín. Alaposan összedolgozzuk. 

Sült túrótorta fázis

3. Egy 25 cm-es sütőformába töltjük és 200 C fokos, előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ízlés szerint gyümölcsöntettel vagy akár friss gyümölcsökkel kínáljuk. 

Gyümölcs öntet elkészítéshez receptet nálunk is találsz (kattints ide).

Sült túrótorta fázis


Sült túrótorta


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.