Egyszerűen elkészíthető házi krémes kevés, és "olcsó" összetevőkből! Remek opció lehet a maradék tojás fehérje felhasználására, de nem utolsó sorban mi az íze miatt szeretjük :-)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
kb. 20x30 cm-es tepsihez
2 csomag leveles tészta
1 l víz
10 db tojásfehérje
120 g vaníliás pudingpor
40 g vaníliás cukor
200 g cukor
Tipp: A maradék tojássárgája felhasználásához készítsd el egy másik, kedvenc házi krémesünket, melynek receptjét ide kattintva olvashatod el!
1. A bolti leveles tésztákat egyesével kisütjük 175 fokos, előmelegített sütőben. Szükség szerint a széleit levágjuk a formánk méretére. Az egyik lapot még melegen felvágjuk 20-24 db négyzetre.
2. A tojásfehérjéket 40 g cukorral habbá verjük. 8 dl vizet a maradék cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk.
3. A pudingport csomómentesre kavarjuk a maradék 2 dl vízben és a felforralt vízhez öntjük. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a felvert fehérjét és miközben alaposan átforgatjuk addig főzzük tovább alacsony lángon amíg újra fel nem forr.
4.Az egészben hagyott tésztalapunkat tálcára tesszük és köré helyezzük a keretet. A krémet a tésztára öntjük és a tetejét befedjük a felszeletelt tésztával. Langyosra hűtjük, ezután betesszük a hűtőbe és egy éjszakát hűlni hagyjuk.
5. Eltávolítjuk a keretet és a felső lap által megjelölt négyzetek mentén felszeleteljük. porcukorral meghintve kínáljuk.