Gyorsan, és egyszerűen elkészíthető túrós barackos finomság kevés alapanyagból. Mert van hogy mi sem szeretünk a konyhában sok időt tölteni :-)
Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben.
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
20 szelethez
2 db leveles tészta
Túrókrém:
450 g tehéntúró
175 g 20%-os tejföl
20 g porcukor
1 db bio citrom reszelt héja
1 dl habtejszín
20 g vaníliás cukor
50 g cukor
4 db lapzselatin
3 dl habtejszín (nálunk most 1,5 dl növényi, és 1,5 dl állati eredetű 35%-os vegyesen volt használva)
Sárgabarack ragu:
400 g sárgabarack
50 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
15 g étkezési keményítő
0,5 dl hideg víz
1 db lapzselatin
Tálaláshoz: porcukor
A leveles tésztákat egyenként süssük szép pirosra sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokos sütőben. Sütés előtt villával alaposan szurkáljuk meg. Miután kisültek vágjuk kb. 21x29 cm-es téglalappá mindkettőt. Az egyik lapot vágjuk tovább 5x4 db egyforma négyzetre, ez lesz a teteje.
Öntsük a túróhoz és dolgozzuk össze. A 3 dl habtejszínt verjük nem túl kemény habbá. Forgassuk a túróhoz. Az egészben hagyott tésztalapot tegyük tálcára és helyezzünk köré sütőkeretet, ennek hiányában felépíthetjük egy magasabb falú tepsiben is. A túrókrémet öntsük rá és egyenletesen oszlassuk el egy hajlított kenőkés segítségével. Tegyük a hűtőbe amíg elkészítjük a gyümölcsöt.
Ehhez a megmosott, kimagozott sárgabarackokat vágjuk apró kockákra. A kétféle cukorral és az aromával főzzük fel. A keményítőt keverjük el a vízben, a lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A kikavart keményítőt öntsük a gyümölcshöz és főzzük további néhány percig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor húzzuk le a tűzhelyről és keverjük el benne a kinyomkodott lapzselatint. Hűtsük langyosra, majd öntsük a túrókrémre. Tetejét fedjük le a felvágott leveles tésztával.
Néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni. Ezután óvatosan vágjuk körbe, távolítsuk el a sütőkeretet és a felső tészta szeletek mentén szeleteljük fel. Porcukorral meghintve kínáljuk.