Gyorsan, és egyszerűen elkészíthető túrós barackos finomság kevés alapanyagból. Mert van hogy mi sem szeretünk a konyhában sok időt tölteni :-)

Az oldal jobb használhatósága érdekében nem használunk hirdetéseket. Az "A pillanat íze" weboldal működését a webshopunkban történő vásárlásoddal tudod támogatni. Itt többek között megtalálod az általunk is használt cukrász kellékeket, illetve nyomtatott, és digitális könyveinket is. Ezek tartalmáról ide kattintva olvashatsz bővebben. 

Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Facebook , Instagram ,PinterestTikTok

Ha szeretnéd, hogy a Te  alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon  (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet!  Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.

Hozzávalók:

20 szelethez 

2 db leveles tészta 

Túrókrém: 

450 g tehéntúró 

175 g 20%-os tejföl 

20 g porcukor 

1 db bio citrom reszelt héja 

1 dl habtejszín 

20 g vaníliás cukor 

50 g cukor 

4 db lapzselatin 

3 dl habtejszín (nálunk  most 1,5 dl növényi, és 1,5 dl állati eredetű 35%-os vegyesen volt használva)

Sárgabarack ragu: 

400 g sárgabarack 

50 g cukor 

10 g vaníliás cukor 

1 tk vanília aroma 

15 g étkezési keményítő 

0,5 dl hideg víz 

1 db lapzselatin 

Tálaláshoz: porcukor

Elkészítés:

A leveles tésztákat egyenként süssük szép pirosra sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokos sütőben. Sütés előtt villával alaposan szurkáljuk meg. Miután kisültek vágjuk kb. 21x29 cm-es téglalappá mindkettőt. Az egyik lapot vágjuk tovább 5x4 db egyforma négyzetre, ez lesz a teteje.

A túrókrémhez a túrót törjük át a tejföl, a citromhéj és a porcukor hozzáadásával. Az 1 dl tejszínt melegítsük fel a kétféle cukorral, a lapzselatint áztassuk hideg vízbe 4-5 percre. A tejszínt húzzuk le a tűzhelyről és keverjük el benne az alaposan kinyomkodott zselatint.

Öntsük a túróhoz és dolgozzuk össze. A 3 dl habtejszínt verjük nem túl kemény habbá. Forgassuk a túróhoz. Az egészben hagyott tésztalapot tegyük tálcára és helyezzünk köré sütőkeretet, ennek hiányában felépíthetjük egy magasabb falú tepsiben is. A túrókrémet öntsük rá és egyenletesen oszlassuk el egy hajlított kenőkés segítségével. Tegyük a hűtőbe amíg elkészítjük a gyümölcsöt.

Ehhez a megmosott, kimagozott sárgabarackokat vágjuk apró kockákra. A kétféle cukorral és az aromával főzzük fel. A keményítőt keverjük el a vízben, a lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A kikavart keményítőt öntsük a gyümölcshöz és főzzük további néhány percig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor húzzuk le a tűzhelyről és keverjük el benne a kinyomkodott lapzselatint. Hűtsük langyosra, majd öntsük a túrókrémre. Tetejét fedjük le a felvágott leveles tésztával.

Néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni. Ezután óvatosan vágjuk körbe, távolítsuk el a sütőkeretet és a felső tészta szeletek mentén szeleteljük fel. Porcukorral meghintve kínáljuk.


Túrós süti
Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.