Könnyed, és könnyen elkészíthető egyszerű túrótorta kókusszal, és málnával! Egy szuper, frissítő ízkombináció, mely után kívánni fogod a következő szeletet is! Próbáld ki!
Ha tetszik a recept, akkor kövess minket a közösségi oldalainkon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Facebook , Instagram ,Pinterest, TikTok
Ha szeretnéd, hogy a Te alkotásod is szerepeljen a weboldalunkon (a "Ti küldtétek" menüben) amit a mi valamelyik receptünk alapján készítettél, akkor küld el nekünk Te is a róla készült fényképet! Minden visszajelzésnek nagyon örülünk.
1 db 24 cm-es tortához:
Kókuszos-málnás tészta:
2 db tojás
70 g cukor
10 g vaníliás cukor
0,4 dl étolaj
0,4 dl tej
60 g finomliszt
60 g kókuszreszelék
6 g sütőpor
90 g friss málna
Túrókrém:
500 g tehéntúró
150 g natúr görög joghurt
4 dl kókusztej
70 g cukor
20 g vaníliás cukor
4 db lapzselatin
2 dl habtejszín, habbá verve
Málnaöntet:
140 g fagyasztott málna
20 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
10 g étkezési keményítő
0,5 dl víz
90 g friss málna
1. A tésztához a lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral. Az egész tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd jöhet hozzá az étolaj és a tej. Végezetül belekeverjük a száraz alapanyagok keverékét. A masszát 24 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített, 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütési hőfok hőlégkeveréssel értendő és a sütési idő sütőnként eltérő lehet.
2. Ha a tészta kihűlt elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával áttörjük és a joghurttal alaposan összekeverjük egy kézi habverő segítségével. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A kókusztejhez adjuk a kétféle cukrot és kavargatva és forróra melegítjük. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, a zselatinokat kinyomkodjuk és a kókusztejben elkeverjük. A túróhoz öntjük és alaposan összekeverjük. Ha szoba hőmérsékletűre hűlt, akkor a tejszínt lágy habbá verjük és ezt is a túróhoz forgatjuk egy szilikon spatula segítségével.
3. A tésztát forgatható tortaállványra tesszük, köré szorosan egy állítható tortakarikát csatolunk és a túrókrémet egyenletesen a tésztára öntjük. Szükség szerint egy kis méretű, hajlított kenőkéssel elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 3-4 órára.
4. Közben elkészítjük a málnaöntetet. Ehhez a fagyasztott málnát a kétféle cukorral és az aromával felolvasztjuk. A keményítőt elkeverjük a vízben és a málnához adva sűrűsödésig főzzük. Végül a félbevágott friss málnaszemeket is beleforgatjuk. Hagyjuk kihűlni.
5. Ha a torta megfelelően kidermedt, óvatosan körbe vágjuk és eltávolítjuk a tortakarikát. A tortaszeleteket a kihűlt málnaöntettel kínáljuk.